Aktiviteter til hjemmeundervisning

På grunn av dagens situasjon ønsker vi å bidra med ferdige elevhefter til landets lærere. Alle ressursene er knyttet til naturfag eller fysikk og har forklarende tekster og aktiverer som elevene selv kan gjøre. Det vil komme flere ressurser etter hvert, så følg med på denne siden.

NAROM ønsker dere alle lykke til med undervisning på en ny måte.

Småtrinn (1 – 4)

Last ned elevhefter for 1 – 4. klasse

Mellomtrinn (5 – 7)

Last ned elevhefter for 5 – 7. klasse

MISSION X: TREN SOM EN ASTRONAUT
En internasjonal og lærerik utfordring, med fokus på fysisk form og ernæring som oppfordrer elevene til å trene som en astronaut. Studentene vil øve på vitenskapelig tenking og gruppearbeid mens de deltar i praktiske oppdrag som fokuserer på styrke, utholdenhet, koordinasjon, og romforståelse. Mange av aktivitetene er knyttet til læreplanen i naturfag og har et klart fokus på helse og ernæring.
Se øvelsene her.

EXPEDITION HOME FRA DET EUROPEISKE ROMBYRÅET
ESA Education har satt opp en side for foreldre og elever i ulike aldersgrupper, «Expedition: Home«.


Paxi er det europeiske romfartsbyråets maskot for de minste. Han reiser på oppdagelser og forteller om ulike emner og snakker et språk som elevene kan forstå når han forklarer. Dette kan bidra til en hyggelig avveksling for slitne elever med uro i kropp og hode. Se filmene om Paxi som utforsker forskjellige steder i verdensrommet.

Vi oppfordrer også til å sende spørsmål til Teddynaut om du lurer på noe som har med verdensrommet å gjøre. Se også etter spennende innhold på barnesidene til ESA, NASA og på Nordic ESERO.