Romkarriereprofil: Maren Charlotte Lithun

Hun fikk stor interesse for astrofysikk på videregående skole og jobber idag med et måleinstrument som skal til den internasjonale romstasjonen. Les intervjuet med Maren Charlotte og hva hun har å si til deg som leter etter en karriere i romfartsbransjen.

 

Romkarriereprofil: Christina Aas

Hun hadde sin første romfartsjobb i utlandet, en jobb hun fikk på grunn av en sommerjobb hun hadde hatt i Norge. Les intervjuet med Christina Aas og hør på hva hun har å si til deg som leter etter en karriere i romfartsbransjen.

 

Romkarriereprofil: Ole Dokka

Ole Dokka er en mann med bred ledererfaring og en solid bakgrunn fra store norske selskaper. Idag bruker han erfaringen sin for å fremme norsk romfartsbransje gjennom Spaceport Norway.

 

Romkarriereprofil: Anne Grete Straume

Anne Grete har hele livet sitt vært opptatt av været og endte opp med å studere meteorologi. De siste årene har hun jobbet med en jordobservasjonssatelitt som måler vinden i atmosfæren ved hjelp av laser. Les hele intervjuet med Anne Grete her.

 

Romkarriereprofil: Toril Bye Rinnan

Toril ble nysgjerrig på romfart og fikk en interesse etter at hun deltok i et studentsatellittprosjekt ved NTNU. Hun søkte på en trainee-stilling hos ESA og fikk jobben! Les hele intervjuet med Toril her.

 

Romkarriereprofil: Emilie Udnæs

Her er ei jente som tidlig i studietiden sin ble inspirert av alt man kan gjøre i rombransjen og innenfor romteknologi. Hun har tidligere jobbet med teknologi gjennom Kongsberg STARBURST sommerprosjektet. Emilie Udnæs jobber nå ved ESA i Nederland. Les hele intervjuet med Emilie.

 

Romkarriereprofil: Mari Amanda Eldholm

Mari Amanda startet som aspirant ved Norsk Romsenter og sørget gjennom sitt arbeid der for at Norge senere søkte om å bli med i FNs romkomite. Hun satte også fokus på at Norge skulle oppdatere sin nasjonale romlov. Idag jobber Mari med romrett for den europeiske romfartsorganisasjonen. Vi har spurt henne om hvordan hun endte opp i rombransjen og om hun har noen råd til neste generasjon.

 

Romkarriereprofil: Jon Widerøe Harr

Jon Widerøe Harr har vært oppskytningsleder på den europeiske oppskytningsbasen i Kourou. Nå er han ansvarlig for småsatellittprogrammet til Norsk Romsenter. Vi har intervjuet han og bedt han fortelle om veien han har gått og om han har noen råd til deg som tenker på en karriere i rombransjen.

 

Romkarriereprofil: Fredrik Bendz Aarrestad

Fredrik var først ikke helt sikker på hva han skulle studere, men valgte økonomi i Stavanger. I dag jobber han ved den europeiske romfartsorganisasjonens hovedkontor i Paris som Young Graduate Trainee. Vi har spurt han om hvordan kom endte opp der og om han har noen råd til deg som skal velge en karriere.

 

Romkarriereprofil: Maria Hammerstrøm

Maria Hammerstrøm bestemte seg først for å bli grafisk designer. Senere tok hennes interesse for verdensrommet over og hun begynte å studere astrofyikk. Idag er hun frilanser innen vitenskapsformidling og vitenskapsrelatert grafisk design.