NAROMs personvernerklæring (English: privacy policy)

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan NAROM samler inn og bruker personopplysninger.

Nyhetsbrev

NAROM sender ut nyhetsbrev cirka 1-2 ganger per måned via epost. For at vi skal kunne sende nyhetsbrev til deg må du registrere en epostadresse. WordPress plugin Newsletter er databehandler for nyhetsbrevet. Epostadressen lagres i en egen database sammen med tidspunkt for når den ble registrert og fra hvilken IP-adresse det ble gjort. Denne informasjonen deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet.

Kursadministrativt system

NAROM bruker en egenutviklet modul (Nexus) for WordPress for å håndtere aktiviteter og deltakere. Når du registrerer deg på et kurs hos NAROM ber vi deg fylle ut et skjema med ulike personopplysninger. Disse opplysningene trenger vi for å kunne håndtere hvilke deltakere vi har, hvor de kommer fra og kontaktinformasjon slik at systemet og vi kan formidle informasjon som angår kurs eller aktiviteten de har meldt seg på. Vi lagrer dette i en persondatabase som vi også bruker til statistikk for vår egen del. I kurs eller aktiviteter der vi samarbeider med andre utdanningsinstitusjoner vil det være nødvendig å dele på enkelte opplysninger for å kunne samhandle og gjennomføre. Vi deler ellers ikke noe av personopplysningene med noen andre. For kurs på pågår på Andøya Space Center spør vi også etter matallergier ettersom kjøkkenet forbereder mat og trenger å vite om det er noen som det må tas hensyn til. Disse opplysningene er anonyme for andre enn oss som behandler og deg selv. Du kan når som helst gå inn på din profil og oppdatere eller endre den informasjonen vi har lagret om deg.

Bilder og video

Vi forbeholder oss retten til å ta bilder og i enkelte tilfeller filme fra aktivitetene og kursene vi arrangerer. Deltakere vil alltid få en muntlig anledning til å velge å ikke være med på bilder eller film når aktiviteten pågår. Vi bruker bilder og video i nyhetsartikler og til markedsføring av gjentakende kurs.

Nettstatistikk og informasjonskapsler

NAROM bruker Google Analytics for å spore trafikken på nettsiden vår. Google Analytics samler inn blant annet IP-adresser som gir informasjon om de besøkendes adferd på nettstedene. Formålet med bruken av analyseverktøyet er å få kunnskap om de besøkendes behov, slik at nettstedet kan gjøres så brukertilpasset og velfungerende som mulig.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. NAROM har som behandleransvarlig ansvar for at Google som i dette tilfellet er databehandler, sletter informasjonen de har samlet inn etter 26 måneder.

Google analytics benytter følgende informasjonskapsler (engelsk: cookie):

  • _ga (lagres i to år) og er en identifikator bestående av to tilfeldig genererte 32-biters tall. Brukes for å skille mellom unike, anonyme brukere.
  • _gat (lagres i 10 minutter) og brukes for å redusere frekvens på etterspørsel.
  • _gid )lagres i 24 timer) og brukes for å skille på brukere av nettstedet.

Les mer om personvernforordningen (engelsk: GDPR) på datatilsynets nettsider.