Verdensrommet og satellitter i undervisningen – gratis etterutdanningskurs for nordiske lærere

Hva med å gi elevene dine muligheten til å bygge satellitter i klasserommet? Lærere i ungdomsskolen eller på videregående/gymnasium i Norge, Sverige eller Finland inviteres til etterutdanningskurs på Andøya Space Center, der kursets innhold også når relevante læreplanmål i de ulike landene.

Nordic ESERO – CanSat for nordiske lærere – Andøya Space Center

  • Location: Andøya Space
  • First day of the event: 14.09, 2017
  • Last day of the event: 15.09, 2017
  • Last day of enrollment:
    31.08, 2017

Etterutdanningskurset går over to dager som vil gi deg en generell introduksjon til romteknologi og sensorer. På kurset får du praktisk erfaring med elektronikk, måleteknikk og programmering gjennom å bygge, programmere og teste en målesonde (CanSat) som inneholder instrumenter, strømforsyning, databehandlingsenhet og kommunikasjons-system som i virkelige satellitter. Din CanSat-målesonde bygges inn i en vanlig brusboks og testes gjennom et slipp fra en drone.

Etter kurset får deltakere med seg sin egen bygde fungerende CanSat til bruk på egen skole. Under kurset vil du også få presentert eksempler på bruk av CanSat i undervisningen for å oppnå forskjellige læreplanmål og inspirasjon til hvordan du selv kommer i gang med CanSat i undervisningen din.

Du kreves ingen erfaring med programmering eller lodding for å delta på kurset, men det vil være fint om du kan ha med deg egen pc. Selve kurset og oppholdet på Andøya Space Center er gratis,

Kurset gjennomføres av NAROM som en del av Nordic ESERO prosjektet i samarbeid med den europeiske romfartsorganisasjonen ESA og NTNU.

 

 

CanSat med fallskjerm

CanSat ved siden av Intruder-rakett

CanSat i ballong

CanSat puttes inn i drone