Under polarhimmelen – Ledige plasser på gratis videreutdanningskurs for lærere

Lærere fra Norge, Sverige og Finland inviteres til deltakelse videreutdanningskurset under polarhimmelen. Kurset gir 10 studiepoeng (ECTS), og er utviklet for lærere som underviser i naturfag eller fysikk enten på ungdomsskole eller videregående skole. Kurset er gratis, og gjennomføres ved Andøya Space Center. Kurset har noen få ledige plasser som er åpen å søke på innen 1.juni. De første kvalifiserte søkerne vi få tilbud om studieplass.

Temaer for kurset er blant annet: overvåking av solaktivitet, romvær, sola og nordlys, instrumentering og observasjoner, forskning knyttet til romvær. Samtlige tema er knyttet opp mot læreplanmål i skolen. Kursdeltakere vil lære å benytte forskjellige bakkebaserte data og satellittdata for å studere sol aktiviteten. Sentralt i undervisningen finner man introduksjon til egen «Romkoffert» som er en samling instrumenter tilrettelagt for bruk i klasserommet for observasjoner av sola, romværet og stråling i omgivelsene. I etterkant av kurset vil man kunne låne denne kofferten gratis til bruk i egen undervisning.

Videreutdanningskurset gjennomføres av NAROM som en del av Nordic ESERO prosjektet i samarbeid med den europeiske romfartsorganisasjonen ESA og Nord universitet.

Watching particles from the sun enter our atmosphere (Photo: Marcell Szántó)

Nordic ESERO – Under polarhimmelen – Andøya Space Center

  • Sted: Andøya Space
  • Første kursdag: 30.10, 2017
  • Siste kursdag: 03.11, 2017

Praktiske opplysninger

Utvidet søknadsfrist: 1. juni 2017
Kursoppstart nettbasert modul: 14. august 2017
Samling ved Andøya Space Center: 30. oktober – 3. november 2017
Hjemmeeksamen: 30. november 2017

Kostnader

Opphold under samlingen ved Andøya Space Center dekkes og det gis 50% reisestøtte (maks 2000 NOK). Reisestøtten gis etter bestått eksamen. Det er ingen kursavgift. Semesteravgift til Nord universitet dekkes av den enkelte deltaker (ca. NOK 705 kr)