Ta verdensrommet inn i klasserommet

Er du lærer i grunn- eller videregående skole og på leting etter spennende undervisningsøvelser til klasserommet? Gjennom Nordic ESERO er det gjort tilgjengelig en rekke romrelaterte aktiviteter som kan lastes ned og tas i bruk i klasserommet. Øvelsene krever lite ressurser og er tilpasset kompetansemål i skolen.

I prosjektet «Nordic ESERO», etablert av den europeiske romfartsorganisasjonen, ESA fokuseres det på å utstyre realfagslærere med etter- og videreutdanning i tillegg til gjøre tilgjengelig aktiviteter lærere kan ta i bruk i klasserommet helt fritt. «Nordic ESERO»-prosjektet drives av Nasjonalt senter for romrelatert opplæring ved Andøya Space Center.

Klasseromsaktivitetene som gjøres tilgjengelig på esero.no passer bruk både i grunnskolen og på videregående nivå. De fleste aktivitetene kan tilpasses forskjellige trinn, tar en til to klokketimer å gjennomføre og krever relativt lite ressurser for å gjennomføres. Øvelsene har verdensrommet som tema og er tilpasset med tanke på kompetansemålene i naturfag, fysikk og teknologi.

Innenfor Naturfag Vg1 fins det ressurser der man kan lære elevene å lese, tolke og bruke sanntidsdata til å varsle nordlys. Det fins også mange øvelser man kan gjøre i barne- og ungdomskolen som for eksempel å lære om hvordan astronauter bruker robotarmer ved å lage sin egen robotarm, lære om satellitter og bygge sin egen papirmodell av romfartøy eller romstasjonen. Du finner også direkte lenker til andre aktører som tilbyr relevante klasseromsressurser med verdensrommet som tema. Kodeklubben har for eksempel flere programmeringsøvelser med verdensrommet som tema.

Nettsiden med klasseromsressurser utvides forløpende og har som mål å tilby en rekke ressurser for lærere i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Øvelsene finner du på esero.no

Skjermbilde fra esero.no

Skjermbilde fra esero.no

Skjermbilde fra esero.no

Skjermbilde fra esero.no

Skjermbilde fra kodeklubben

Skjermbilde fra kodeklubben