Studenter fra droneutdanningen på UiT fikk høre om arbeidsmuligheter i dronemarkedet

Forrige uke reiste en gruppe studenter fra Tromsø til Andøya for å delta på et tre dagers introduksjonsseminar for studenter ved den nyopprettede droneutdanninga ved Universitetet i Tromsø.

På seminaret fikk de en en introduksjon til dronevirksomhet i Norge, flytrening med små og store droner og en rekke faglige foredrag gitt blant annet av dronepiloter ved Andøya Space Center. Det var også en representant fra Norsk Romsenter som presenterte norsk romvirksomhet.

I løpet av seminaret fikk studentene også en presentasjon av NAROM og Andøya Space Center, delta på oppdrag i Romskipet Aurora og en omvisning på spacesenteret og på forskningsstasjonen ALOMAR.

Målet med denne droneutdanningen er å kombinere et ingeniørstudie samtidig som de kan bli dronepiloter.

Arbeidsmuligheter som dronepilot

Alle studentene fikk prøve å fly små droner innendørs og større droner utendørs. Etter å ha trent litt fikk de litt mer utfordring i en dronekonkurranse hvor de måtte frakte en flaske med vann til et mål lengre unna.

— Studentene virka gira og entusiatiske, sier Christoffer Stausland, fagansvarlig for dette seminaret.

Et av foredragene som ble holdt handlet om arbeidsmuligheter med droner, holdt av Terje Kristensen, markeds- og salgssjef UAS ved Andøya Space Center. Dette var noe studentene likte spesielt godt og absolutt et av foredragene de satte igjen mest med fra oppholdet.