Studenter fant sin plass i verdensrommet gjennom en sommercamp på Andøya

Studenter fra ulike studieprogrammer og studiesteder har vært samlet på Andøya 9. – 14. august for å finne sin rolle i verdensrommet. En innholdsrik uke med praktiske og konkrete råd og tips fra ulike i bransjen, og muligheten til å jobbe med ulike problemstillinger har preget tiden de har brukt her.

20 studenter har i løpet av en uke hatt som mål å bli inspirert og kanskje finne sin rolle i verdensrommet. Sommercampen var arrangert i samarbeid med Norsk Romsenter og Andøya Space.

– Et herlig, inspirerende, og generelt godt gjennomført kurs. Jeg er veldig takknemlig for muligheten og utbytte i form av lærdom og kontakter jeg har fått denne uka, forteller en av studentene på slutten av uken. En annen student sier følgende:

– Dette var en helt fantastisk opplevelse jeg kommer til å huske resten av livet. Så glad for at jeg fikk muligheten til å delta på dette. Alle ansatte og forelesere var kjempe dyktige og hyggelige! Jeg har ikke noe annet å si enn fantastisk.

– Jeg har lyttet til samtaler mellom studentene, som har helt forskjellige perspektiver, kommer fra forskjellige universiteter og er på forskjellige karriererveier, forteller José Miguel G. Perez, astrofysiker i NAROM som har ansvaret for denne campen.

– De snakket stadig om verdensrommet, men også om Andøya Space som utgangspunkt for en masteroppgave eller doktoravhandling. Dette var faktisk noe av det vi ønsket for kurset, at de ville se potensialet med dette stedet. Jeg er veldig, veldig fornøyd, avslutter José.

Studentene har i løpet av én uke fått møte ulike foredragsholdere og blant annet bygd sine egne satellitter. Satellittene ble den ene dagen skutt opp med raketter i Skarsteinsdalen på Andøya, og studentene sørget for datamottak som de senere analyserte.

Se enda flere bilder på flickr.

I løpet av dagene på Andøya har studentene også hatt sjansen til å reflektere over og jobbe med aktuelle problemstillinger som bærekraft, etikk og rekruttering relatert til romfart.

– Det virker som om studentene har fått et veldig bredt perspektiv på hva romfartsnorge driver med, at det kanskje er mer enn de trodde fra før, forteller Marianne Moen, kommunikasjonssjef i Norsk Romsenter.

– Også tror jeg at det at de kommer fra så mange forskjellige universiteter og alikevel driver på med noe av det samme, gjør at vi lager et verdifullt nettverk her. På den sosiale siden så ser det ut til at det har gått skikkelig bra, og jeg har også inntrykk av at de er fornøyde med programmet for uken. Jeg synes vi har fått fram veldig mye av det vi driver med i romfartsnorge, avslutter Marianne Moen.