Stortingsrepresentant ga skryt til læreryrket og NAROM

Lærene på nordisk romfartsleir fikk møte stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (Ap) under den offisielle åpningen av Nordic Teacher Space Camp 2018.

Det var stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg foretok den offisielle åpningen av leiren. Han representerer Arbeiderpartiet, og er medlem av Stortingets utdannings- og forskningskomite.

– Jeg er en romfartsnerd, så for meg er det en ære å få åpne denne campen, sa Tvedt Solberg da han klippet snoren foran de nordiske deltagerne.

Han snakket i talen sin om krefter som forsøker å kvele utforskertrangen til menneskene, men forsøkte å vise de som hørte på at utforsking i og av verdensrommet har gjort oss smartere og at det er en arena hvor vi mennesker faktisk klarer å samarbeide.

– Bare se på hvordan USA må ha hjelp fra Russland for å sende sine astronauten til den internasjonale romstasjonen, sa Tvedt Solberg i sin tale.

Lærere har verdens viktigste jobb

– Til dere som er lærere, som har verdens viktigste jobb vil jeg bare ønske at dere fortsetter å tenne gnisten i de unge hodene som møter opp på skolen som tente lys. Bruk denne campen, erfaringene og opplevelsene og gi det videre til deres kolleger.

Torstein Tvedt Solberg var også raus med arbeidet til NAROM og Andøya Space Center.

– Til dere som arbeider på NAROM og Andøya Space Center; fortsett å gjøre den gode jobben dere gjør. Dere må fortsette å invitere hele verden hit for å lære om verdensrommet og undervisning i tillegg til å reise ut og spre kunnskapen. Selv om dere er små brikker, har jeg tro på at dere kan evne å påvirke og endre verden rundt dere. Dere gir næring til utforskertrangen og nysgjerrigheten i folk.

Stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg foretar den offisielle åpningen av leiren. (Foto: NAROM)

Ordfører Jonni Solsvik, Stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg og Daglig leder i NAROM, Arne Hjalmar Hansen. (Foto: NAROM)

Stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg taler til deltakerne på leiren. (Foto: NAROM)