Stor entusiasme på Vestby videregående skole

Det var stor entusiasme hos både rektor ved Vestby videregående skole og ordfører i Vestby kommune om et fremtidig samarbeid med Vestby videregående skole. Elevene var strålende fornøyde de også.

– Vi møtte et stort engasjement fra rektor Per Hedum og ordfører Tom Anders Ludvigsen når NAROM var tilstede på Vestby videregående skole for å signere en samarbeidsavtale, forteller Arne Hjalmar Hansen, daglig leder i NAROM som ser frem til nytt og spennende samarbeid.

Et av de samarbeidsområdene som er aktuelle på denne skolen er blant annet brusbokssatellittprosjektet CanSat, som er spesielt egnet for forskerklassen på skolen. NAROM har et nasjonalt mandat og da er det naturlig å knytte samarbeid med skoler rundt om i landet.

Strålende fornøyde elever

– Det var strålende fornøyde elever og lærere som vi snakket med underveis og etter arrangementet. Det gikk mye bedre enn jeg hadde turt å håpe på nå midt i eksamenstiden, forteller Britt Nordgård, avdelingsleder for SSP realfag ved Vestby videregående skole.

På programmet for denne dagen var det satt opp en praktisk elevaktivitet med Anita Grønseth, faglærer i NAROM hvor elever fikk en innføring i hvordan raketter fungerer. I tillegg fikk de som var tilstede et spennende foredrag «Superrask romhistorie sett fra Norge» med Marianne Moen, kommunikasjonsdirektør ved Norsk Romsenter.

– Det skal bli spennende å følge samarbeidet mellom Vestby vgs og NAROM. Entusiasmen fra skolens side er det i hvert fall ingenting å si på, sier Marianne til NAROM.

Vestby vgs (Skjermbilde fra Google Maps)

Vestby vgs (Skjermbilde fra Google Maps)

Vestby vgs (Skjermbilde fra Google Maps)

Elevaktiviteter med Anita Grønseth fra NAROM (Foto: NAROM)

Elevaktiviteter med Anita Grønseth fra NAROM (Foto: NAROM)