Statsminister Erna Solberg skal møte romteknologielever på Andøya Space Center

Tirsdag 30. april besøker statsminister Erna Solberg Andøya Space Center. Der skal hun møte romteknologielever, få en omvisning på senteret og bli orientert blant annet om utvidelsen av senteret og dronesatsningen.

Samtidig som statsministeren befinner seg på Andøya Space Center er de 40 elevene fra landslinjen Vg3 romteknologi ved Andøy videregående skole i full arbeid med å skyte opp sin egen rakett ni kilometer opp i atmosfæren.

Elever skyter opp egen rakett

De tre klassene på landslinjen i romteknologi har hver uke undervisning i regi av NAROM og har jobbet i en periode med ulike instrumenter som skal med i raketten og gjøre målinger på sin omtrent 90 sekunder lange ferd.

Elevene begynte arbeidet med å integrere instrumentene sine fredag 26. april, og før raketten skytes opp tirsdag 30. april må disse instrumentene være testet og raketten ferdig bygd. Dette arbeidet og oppskytingen kommer statsministeren til å være vitne til.

I løpet av tiden som statsministeren Erna Solberg er på Andøya Space Center blir det tid til å snakke med noen av elevene om landslinjen og arbeidet deres med studentraketten.

Hvert år arrangerer NAROM flere varianter av studentrakettkurs der deltakerne får prøve seg som rakettforskere og ingeniører.