Spennende romkonkurranse for barn og ungdom

Barn og ungdom fra Norge inviteres med i europeisk konkurranse om verdensrommet.

Romkonkurransen «Odysseus» er en europeisk konkurranse for barn og ungdom som er interessert i verdensrommet og naturvitenskap. For å delta skal du skrive en kort rapport eller lage et prosjekt om rommet. De beste fra hvert deltakende land i Norden inviteres til semifinale som også omfatter en 3 dagers sciencecamp i Danmark med reise, kost og losji betalt. Der er det også mulighet for å vinne plass i finalen som skal gå i Frankrike. Fristen for å melde seg på er er 31. mars 2017.

 «Vi har fått de første påmeldingene fra Norge. Men vi håper på mange flere, slik at vi kan få en god nordisk semifinale i april», sier Morten Garly Andersen, kommunikasjonssjef på DTU Space, som er ansvarlig for konkurransen i Norden.

Nordiske deltagere i 2016. Foto: Odysseus

Bli inspirert. Bilde: Odysseus

Ariane oppskytning fra Fransk Guyana i Sør-Amerika.
Foto: ESA/CNES/ARIANESPACE

De som tas ut til semifinalen i Danmark får presentere sitt arbeid for de andre deltakerne. Etterpå skjer det en rekke spennende og morsomme aktiviteter med blant annet rakettbygging, foredrag om rommet, film, sosiale aktiviteter og hyggelig samvær. Vinnerne i den regionale semifinalen i Danmark kommer til finalen i Frankrike sammen med andre unge fra EU.

Det er enkelt å bli med: Oppgaven du skal utføre, er valgfri innenfor visse generelle emner. Du bestemmer selv hvor mye du gjør ut av det,  og bidraget  leveres via Odysseus-organisasjonens hjemmeside – www.odysseus-contest.eu.

Konkurransen er delt inn i 3 aldersgrupper:

 7-13 år: Her sender man bare inn et bilde via konkurransens hjemmeside. (Denne alderskategorien kalles Skywalkers – konkurransen går bare på nett og innebærer ikke reisepremier).

 14-18 år: Her går 2-3 personer sammen om å lage en rapport eller et mindre prosjekt om et selvvalgt emne innenfor utvalgte områder. Det innleveres via konkurransens hjemmeside. (Alderskategorien kalles Pioneers).

 17-22 år: Her lager du en rapport eller et mindre prosjekt om et selvvalgt emne innenfor utvalgte områder. Det innleveres via konkurransens hjemmeside. (Denne alderskategorien kalles Explorers).

For å bli med skal du registrere deg på Odysseus-hjemmesiden: www.odysseus-contest.eu Her står alt om reglene, og du finner masse inspirasjon til konkurransen.

Vi har også en Facebook-side: https://www.facebook.com/OdysseusRumKonkurrence/?fref=ts

Du kan også kontakte Emma Aabo Nielsen på DTU Space, Odysseus-ansvarlig i Norden. E-post: spacecom@space.dtu.dk eller via mga@space.dtu.dk. Tlf.: +45 4525 9769.