Rekordmange søkere til Vg3 Romteknologi dette året

Romteknologi Vg3 linjen bygger på Vg2 data- og elektronikk og har vært en landslinje ved Andøy Videregående skole i 28 år. I år blir det 29. året og det er rekordmange elever som har søkt seg til Andøy.

Ved Andøya Videregående skole er det en landsdekkende linje i Romteknologi på tredjeåret. Denne landslinjen er utarbeidet i samarbeid med Andøya Space Center for bl.a. å imøtekomme et økende behov for personell innen romrelatert virksomhet.

Undervisningen i ett av de fem programfagene, telemetri, foregår i sin helhet ved NAROM. I tillegg får elever fra hele Norge være med på spennende romforskningsprosjekter, bl.a. rakettkampanjer og ballongslipp.

Dobbelt så mange valgte romteknologi på førsteplass

Rektor Ellen Ingebrigtsen

I år er det en stor økning på antall søkere til denne linjen. Vi har spurt rektor ved Andøy Videregående Skole, Ellen Ingebrigtsen om hun kan avsløre litt av søkertallene.

— Det var god søkning til romteknologi i år. 150 søkere hadde romteknologi som ett av sine 3 først ønsker. I tillegg var det søkere som hadde romkteknologi som lavere ønske. Dette er en økning fra tidligere år, men det som er spesielt i år er andelen søkere som hadde romteknologi som sitt 1. ønske, hele 58 elever. Det er omtrent dobbelt så mange som tidligere år. Det er tilgjengelig 36 elevplasser fordelt på tre klasser.

Nasjonalt senter for romrelatert opplæring er kjempefornøyd

— Det er flott at det er så mange som søker seg til Romteknologi, forteller Stian Vik Mathisen, faglærer ved Nasjonalt senter for romrelatert opplæring ved Andøya Space Center. Ryktet til Romteknologi Vg3 må jo ha blitt enda større og flere kjenner kanskje til det vi holder på med her.

Les mer om Romteknologi Vg3 her på narom.no. Det står også litt om inntakskravene og innholdet på vilbli.no og udir.no.

Rakettskudd i Oksebåsen

Telemetri er faget elevene kommer til Oksebåsen for å få undervisning i.