Over tusen elever fikk innblikk i fysikkens verden

Som en del av «Fysikken i fokus», besøkte Fredrik Bjarte Pettersen, fysiker i NAROM mange videregående skoler i løpet av to uker i november. Elever ved Heggen vgs i Harstad og Polarsirkelen vgs i Mo i Rana var blant over tusen elever som fikk et innblikk i fysikkens verden.

Fysikkshowet til fysiker Fredrik var en del av noe mange elever på flere av landets videregående skoler fikk oppleve i november.

«Norges første astronaut er der ute»

– Vi vet jo at næringslivet både her og i resten av landet trenger flere med realfagskompetanse, sier lektor Hege Strømnes ved Polarsirkelen videregående skole til ranano.no. Elever på vg1 fikk et innblikk inn i fysikkens verden når Fredrik Bjarte besøkte skolen.

– Det var utrolig hyggelig å få møte elevene i sitt hjemlige skolemiljø, forteller Fredrik Bjarte og fortsetter; Spesielt flott var det å se interessen og engasjementet elevene viste for fysikk og verdensrommet, eller bare det å undre seg over fysiske fenomener. Det er kult å se hvor mange som interesserer seg for realfag. Jeg er sikker på at Norges første astronaut er der ute, avslutter han.

I tillegg til fysikkshowet fikk elevene flere interessante foredrag som «1000 rockets and still counting», «Kvantefysikk: Huset uten fundament» og «The Mad Universe», som en del programmet Fysikken i fokus.

Fysiker Fredrik (Foto: Vibeke Bakken, Heggen vgs)

Fysiker Fredrik (Foto: Silje Tamara Rojas, ranano.no)