Oppdag underverkene på himmelen med nytt lærerkurs i astronomi

Bli med oss på en reise inn i vitenskapen, dann deg kunnskap om og opplev skjønnheten i universet ved bruk av observasjoner!

Hensikten med dette lærerkurset er å utruste deg som lærer i grunnskolen og videregående skole til nå relevante læreplanmål, samt å inspirere dine elever innenfor et spennende fagfelt! Mange av øvelsene som du lærer om på kurset er mulig å ta direkte i bruk også i eget klasserom. Kurset gir 10 studiepoeng, og feltsamlingen avholdes på Andøya Space Center – Norges eneste romfartssenter.

Fjernstyring av teleskop i Spania

Nordic ESERO – Astronomi – Andøya Space Center

  • Sted: Andøya Space
  • Første kursdag: 01.03, 2017
  • Siste kursdag: 05.03, 2017
  • Siste dag for påmelding:
    15.02, 2017

Dette nye astronomikurset lar deg oppdage underverkene på himmelen ved å observere den med teleskop og kikkert: en guidet tur under polarhimmelen gjennom nordlys, planeter, stjerner, stjernebilder og galakser. Lær og ta i bruk teleskoper plassert i Australia, USA og Spania ved hjelp av fjernstying, samt å lage fargebilder av blant annet stjerner og galakser og studere deres grunnleggende egenskaper. Du vil også lære hvordan du som lærer kan bruke fjernstyring av teleskop på din skole.

På kurset får du også tilgang til et profesjonelt teleskop i Teide observatorium i Spania, som kan brukes til å lete etter eksoplaneter.

Et samarbeid med Norges arktiske universitet (UiT)

Kurset gjennomføres i samarbeid med Universitetet i Tromsø, og er åpent for lærere i hele Norden. Kurset gir 10 studiepoeng og feltsamlingen avholdes på Andøya Space Center – Norges eneste romfartssenter.

Det faglige innholdet i kurset kan knyttes opp mot læreplaner i skolen. I Norge passer for eksempel innholdet med læreplanene på forskjellige trinn:

  • «Stråling og radioaktivitet» på Vg1
  • «Astrofysikk», i faget Fysikk 2 på Vg2
  • «Fenomener og stoffer» på ungdomstrinnet
  • «Forskerspiren» i naturfag

Les mer om kurset og hvordan du kan melde deg på her

Teide Observatory. Foto: IAC

Teide Observatory. Foto: IAC

Starry Night invites you to go out and look to the stars. Foto: ESO/E.Jehin CC BY 4.0

Starry Night invites you to go out and look to the stars. Foto: ESO/E.Jehin CC BY 4.0