Øisteins blyant besøkte Andøya Space Center og Romskipet Aurora

Øistein Kristiansen, kjent fra Øisteins blyant på NRK Super, tok turen til Nord-Norge og stakk innom Andøya Space Center for å lære litt mer om nordlyset. Han ble inspirert og begynte på en tegnevideo hvor du kan lære å tegne Andøya Space Center, raketten Ferdinand 1, antennedomen, fjellrekken i Oksebåsen og ikke minst Teddynauten.

Du kjenner kanskje til Øistein Kristiansen som tegneren i barneprogrammet Øisteins blyant som har gått på NRK Super i flere år. 

Øistein er en populær, internasjonal tegner og TV-personlighet som har lært millioner av mennesker å tegne gjennom sine TV-programmer, bøker, filmer og apper.

Øistein kommer fra Norge, men har bodd mange år i Singapore og jobbet mange forskjellige steder i Asia. Hans populære TV-programmer vises blant annet i Russland, Argentina, Midtøsten, India og Kina. Øisteins mål er å få alle til å tegne og bli mer dynamiske og kreative tenkere gjennom å bruke fantasien.

Øistein tegner Andøya Space Center

Øistein tok turen til Nord-Norge og stakk innom Andøya Space Center for å lære litt mer om nordlyset. Han jobber med et nytt program hvor han reiser rundt og tegner kjente landemerker og steder. Målet er å lære unge å tegne gjennom noen få enkle steg, slik som de andre programmene, appene og bøkene hans.

Øisteins blyant er et norsk barneprogram som ble sendt på NRK Super fra 2008 til 2016. Serien handler om tegneren Øistein som reiser rundt og lærer seeren hvordan man kan tegne forskjellige dyr. (Wikipedia)

Under besøket på Andøya Space Center fikk Øistein en rask introduksjon til hva vi holder på med her, nemlig blant annet at forskere og rombyråer verden over reiser hit med sine instrumenter og får de implementert inn i en rakett som blir skutt opp i rommet, og reiser hjem med data for å analysere de.

Deretter fikk Øistein en reise med Romskipet Aurora på et romfartseventyr opp i nordlyset for å være en forsker som ser nærmere på nordlyset.

En skisse av Andøya Space Center

I det nye programmet han jobber med vil han ha med kjennetegn fra Andøya Space Center og området det ligger i, Oksebåsen. Vi tok han med på utsiden og han så straks gode motiver å ta utgangspunkt i for en ny tegnevideo hvor både Andøya Space Center og Teddynauten fikk være med. (Se video under hvor han forklarer hvordan han lager videoene sine).

Når dette blir publisert på YouTube-kanalen hans med nesten 200 000 internasjonale følgere, vil Andøya Space Center og Teddynauten bli tegnet av tusenvis verden rundt. Vi håper det er til glede og inspirasjon for mange.

Øisteins blyant besøkte Andøya Space Center og Romskipet Aurora

Øisteins blyant besøkte Andøya Space Center og Romskipet Aurora

Øisteins blyant besøkte Andøya Space Center og Romskipet Aurora

Øisteins blyant besøkte Andøya Space Center og Romskipet Aurora