NTNU-studenter er begeistret for å få komme til Andøya Space Center

Denne uka er studenter fra Romteknologi II ved NTNU samlet på Andøya Space Center for å sette sammen sin egen rakett og deretter ansvarlig for å skyte denne opp i atmosfæren.

Edvard og Jonas

Begeistrert for å komme til Andøya

– Dette faget gjør at man får opp øynene for romteknologi, forteller Jonas Borgersen, student ved NTNU. Det har åpnet dører for hvilke muligheter romfartsbransjen tilbyr. Jeg ser nå hva vi kan bruke verdensrommet tilog hadde nok ikke tenkt tanken på å søke etter en karriere i romteknologi hadde det ikke vært for dette faget. Dessuten er det er helt rått å få komme til Andøya Space Center. Alt blir så praktisk og konkret, avslutter Jonas.

– Jeg har fulgt denne bransjen litt fra før, men å få komme til Andøya Space Center hvor vi kan skyte opp raketter er skikkelig spennende og artig, forteller en medstudent, Edvard Foss. Det er så fint å se mulighetene som finnes her og spesielt det som skjer i Andøya Spaceport, avslutter han.

Praktisk og teoretisk undervisning på Andøya

Opptur for Romteknologi I og II ved NTNU

Faglærer Vendela Maria Paxal som er ansvarlig for disse to fagene ved NTNU forteller til NAROM at Romteknologi I og II har de siste årene hatt en skikkelig oppsving, med godt over hundre studenter på Romteknologi I (TTT4234) og ventelister attpåtil.

Kurset gir studentene blant annet en bred og tverrfaglig kunnskap om romteknologi, inngående kunnskap om satellittbaner, oppbygning av satellitter, linkberegninger og god forståelse for applikasjoner innen
romteknologi, som jordobservasjon, navigasjon og kommunikasjon.

Romteknologi II (TTT4235) følger opp Romteknologi I og er et praktisk-eksperimentelt kurs som avsluttes med et opphold på Andøya Space Center, hvor studentene får brukt kunnskapene sine på en svært praktisk måte.