Nordiske realfagslærere jobber sammen i en romfartsleir på Andøya

For sekstende gangen arrangeres det romfartsleir for lærere ved Andøya Space Center. Kurset arrangeres i samarbeid med Utdanningsforbundet og lærere fra hele Norden er med på denne spennende uka, som har sitt høydepunkt når lærerne skyter opp sin egenkomponerte rakett inn i atmosfæren.

Stortingsrepresentant åpnet campen

– Jeg har kikket litt på hva som skal skje på denne romfartscampen og må innrømme at jeg misunner dere som skal få være her hele uken og få ta del i det fantastiske opplegget som venter dere, fortalte stortingsrepresentant Turid Kristensen i sin åpningstale til de 20 lærerne på Nordic Teacher Space Camp 2019.

Som stortingsrepresentant i utdannings- og forskningskomiteen har Turid et særskilt ansvar for yrkesfag og fagskolene i Norge, men her fikk hun møtt lærere fra hele Norden.

– I Norden kan vi aldri bli billigst, men vi kan bli best. Da er vi helt avhengige av at flere velger en realfaglig utdanning tidlig i utdanningsløpet sitt, at flere oppdager alle de muligheter realfagene gir, fortalte Turid til lærerne.

En romfartsleir for lærere

Lærerne får i løpet av fem-dagerscampen forelesninger i spennende romrelaterte emner som deretter skal settes ut i praksis gjennom ulike gruppearbeid. På denne måten får deltakerne aktivt ta i bruk de unike nasjonale ressursene som finnes på Andøya Space Center.

En rektor har tidligere sagt følgende om denne romfartsleiren:

– Gjennom dette kurset skal lærerne anvende og utvikle sin faglig kompetanse gjennom å samarbeide med andre lærere. Det å løse oppgaver gjennom kollektivt samarbeid og teamarbeid, styrker også lærernes kollektive kompetanse til å lede opplæringen.

Nordic Teacher Space Camp er et spennende sommerkurs for realfagslærere i grunnskolen og videregående skole, gjennom prosjektet Nordic ESERO. Høres dette spennende ut? Følg med på narom.no for flere slike og andre aktiviteter i fremtiden.