Nordiske lærere samles på Andøya i juni

Lærere fra hele Norden inviteres til Andøya i juni for å delta på romfartsleir på Andøya Space Center. Deltakerne skal blant skyte opp sin egen rakett, og delta på oppdrag med Romskipet Aurora. Siste frist for påmelding er 1. april.

Nordic Teachers Space Camp 2017 arrangeres i tiden 26. – 30. juni. Campen er for realfagsinteresserte lærere i grunnskolen og videregående skole fra de nordiske landene.

Professorer, ingeniører og forskere vil sørge for at dagene på Norges eneste operative romsenter blir lærerike, inspirerende og uforglemmelige. Deltakerne vil få forelesninger i spennende romrelaterte emner, samt gruppearbeid hvor kunnskapen settes ut i praksis. Slik får deltakerne ta aktivt i bruk unike nasjonale ressursene som finnes på Andøya Space Center.

På slutten av oppholdet har Nordic Teachers Space Camp sitt absolutte klimaks – oppskyting av rakett med instrumenter som deltakerne selv skal sette sammen og klargjøre.

Deltakerne skal også delta på oppdrag i Romskipet Aurora. Dette er et nytt lærings- og opplevelsessenter på Andøya Space Center som ble åpnet av statsminister Erna Solberg i 2014.

Det sosiale vil også bli ivaretatt, blant annet i form av fellesaktiviteter og hvalsafari.

Hensikten med romfartsleiren er gjennom praktisk anvendelse av fysikk, matematikk og teknologi å øke interessen for, og i større grad ta i bruk, romrelaterte emner og teknologi i skolen.

Her er noen tilbakemeldinger fra lærere som har deltatt på denne campen tidligere.

– Fått masse inspirasjon til egen undervisning.

– Veldig viktig at denne campen er også for lærere i barneskolen – det er der vi må begynne motiveringen for interesse for realfag. Og da er det viktig for lærerne å ha faglig bakgrunn. Et slikt kurs er kjempemotiverende!

– Alle lærere må få dette tilbudet!

Nordic Teachers Space Camp er samarbeid mellom NAROM og Utdanningsforbundet, og med støtte fra den europeiske romorganisasjonen ESA.

Studentrakettoppskytning

Påmeldingsfristen er 1. april, og mer informasjon om campen og påmelding finner du her: Nordic Teacher Space Camp

Studentrakett klar for oppskytning

Lærere kontrollregner før oppskytning
(Foto: NAROM)