Nordiske lærere lot seg begeistre på romfartsleir

De siste dagene har 21 lærere fra Norge, Sverige og Danmark deltatt på Nordic Teachers Space Camp 2016 på Andøya Space Center. Stortingsrepresentant Iselin Nybø (V) ved Storingets KUF-komite stod for den offisielle åpningen 24. juni.

Hensikten med denne sommer-campen er gjennom praktisk anvendelse av fysikk, matematikk og teknologi å øke interessen for realfagene i skolen, samt ta dette i bruk i egen undervisning.

Under campen sørget professorer, ingeniører og forskere for at dagene på ved Andøya Space Center ble lærerike og inspirerende for lærerne. Deltakerne fikk forelesninger i spennende romrelaterte emner, samt gruppearbeid hvor kunnskapen ble satt ut i praksis. Slik fikk deltakerne tatt aktivt i bruk de unike nasjonale ressursene som finnes på Andøya Space Center.

Oppskyting av rakett

På slutten av oppholdet nådde campen sitt absolutte klimaks med oppskyting av rakett med nyttelast som deltakerne selv hadde satt sammen og klargjort. Det sosiale ble også ivaretatt, blant annet med hvalsafari.

– Her på Andøya har vi en kunnskapsklynge som når ut til elever, studenter, lærere og institusjoner langt utenfor egne landegrenser. Foreløpig har Norge og Andøya utviklet teknologi innenfor jordobservasjon og satellittbruk som ligger i front internasjonalt. Hvem vet hvor elevene deres, med sin nysgjerrighet, kunnskap og engasjement, vil ta oss i fremtiden?, var noe av det Nybø trakk fram under sin tale til deltakerne.

– Jeg synes det er fantastisk at dere drar opp hit for å hente innspill og inspirasjon til undervisningen hjemme. Det er ingen tvil om at nysgjerrige og fremoverlente lærere også gir nysgjerrige og fremoverlente elever, sa Nybø under åpningen av Nordic Teachers Space Camp 2016.

Nordic Teachers Space Camp arrangeres hver sommer i regi av NAROM i samarbeid med Utdanningsforbundet. Flere skoleeiere i Norge (grunnskole og videregående skole) har egne stipendplasser på campen som lærere har muligheten til å søke på. Disse stipendplassene dekker deltakeravgiften for campen. Det fins også stipendplasser til nordiske deltakere. Her kan du se flere bilder fra årets Nordic Teachers Space Camp.

Stortingsrepresentant Iselin Nybø, Storingets KUF-komite fra Venstre sto for den offisielle åpningen (Foto: Utdanningsforbundet)

Stortingsrepresentant Iselin Nybø, Storingets KUF-komite fra Venstre sto for den offisielle åpningen
(Foto: Utdanningsforbundet)

Stortingsrepresentant Iselin Nybø, Storingets KUF-komite fra Venstre sto for den offisielle åpningen (Foto: Utdanningsforbundet)

Stortingsrepresentant Iselin Nybø, Storingets KUF-komite fra Venstre sto for den offisielle åpningen
(Foto: Utdanningsforbundet)