Nordisk space-camp for lærere på Andøya

Realfagsinteresserte lærere i grunnskolen og videregående skole inviteres nå til romfartsleir på Andøya Space Center.

Realfagsinteresserte lærere i grunnskolen og videregående skole inviteres nå til romfartsleir på Andøya Space Center. Årets Nordic Teachers Space Camp arrangeres i tiden 23. – 28. juni, og samler deltakere fra alle de nordiske landene. Fristen for å melde seg på er 1. april

Inspirerende og uforglemmelige dager

Kursinformasjonen er ikke tilgjengelig på dette tidspunkt.Professorer, ingeniører og forskere vil sørge for at dagene på Andøya Space Center blir lærerike, inspirerende og uforglemmelige. Deltakerne vil få forelesninger i spennende romrelaterte emner, samt gruppearbeid hvor kunnskapen settes ut i praksis. Slik får deltakerne ta aktivt i bruk unike nasjonale ressursene som finnes på Andøya Space Center.

På slutten av oppholdet har Nordic Teachers Space Camp sitt absolutte klimaks – oppskyting av rakett med nyttelast som deltakerne selv skal sette sammen og klargjøre.

Under campen får deltakerne være med på et oppdrag i lærings- og opplevelsessenteret «Romskipet Aurora» som ble åpnet av statsminister Erna Solberg i 2014.

Praktisk anvendelse av fysikk, matematikk og teknologi

Hensikten med denne sommer-campen er gjennom praktisk anvendelse av fysikk, matematikk og teknologi å øke interessen for realfagene i skolen, samt ta dette i bruk i egen undervisning.

Det vil bli lagt vekt på en opplæring tilpasset deltakernes faglige nivå. Det sosiale vil også bli ivaretatt, blant annet i form av fellesaktiviteter og hvalsafari.

«Utroligt inspirerende og lærerigt kursus. Det sociale har også været helt i top»

Lærere fra alle de nordiske landene har latt seg begeistre på tidligere års space camp:

  • «Har fått masse inspirasjon til egen undervisning»
  • «Det er en stor oplevelse at få lov at deltage. Miljøet omkring rumforskningen er positivt og præget af et fantastisk højt knowhow-niveau. Det er sjovt at få et lille indblik»
  • «Utroligt inspirerende og lærerigt kursus. Det sociale har også været helt i top»
  • «Alle lærere må få dette tilbudet»

Nordic Teachers Space Camp arrangeres hvert år av NAROM i samarbeid med Utdanningsforbundet.

Det finnes stipendplasser

Flere skoleeiere i Norge (grunnskole og videregående skole) har egne stipendplasser på campen som norske lærere har muligheten til å søke på. Disse stipendplassene dekker deltakeravgiften for campen. Ta kontakt med din skoleeier for mer informasjon om stipendplassene.

For lærere i Finland, Danmark og Sverige så dekker Nordic ESERO (European Space Education Resource Office) kursavgiften for to deltagere fra hvert av disse landene.

For flere opplysninger om stipendplasser og påmelding, klikk her.

Foto: NAROM

Foto: NAROM

Science Center (Foto: NAROM)

Science Center (Foto: NAROM)

Noen av deltakerne fra tidligere års space camp. (Foto: NAROM)

Noen av deltakerne fra tidligere års space camp. (Foto: NAROM)