NASA var på besøk og møtte mange nysgjerrige studenter

Det var et fullsatt auditorium når NASA var på besøk og viste frem det nye James Webb romteleskopet i filmen «Into the unknown». Besøket signerte en Teddynaut og en plakat som vi ønsker å gi vekk. Les mer for å finne ut hvordan du kan vinne.

I samarbeid med Northrop Grumman Foundation, reiste NASA til Norge for å promotere STEM-utdanninger og STEM-karriere til ungdom, samt spre interesse for romforskning. På norsk side var rådgiver Per Magnus B. Muren fra Holtan Partners med å arrangere dette. Fra NASA kom ingeniør og Deputy Telescope Manager, Ritva Keski-Kuha. Fra Northrop Grumman, Innovation Manager Dr. Alberto Conti og Marketing Manager Europe Gillian Arnott.

Fullsatt auditorium

I tillegg til å prate med alle som kom, viste NASA frem en film om det nye James Webb romteleskopet med tittelen «Into the Unknown». Filmen forteller historien om byggingen av romteleskopet, et enestående prosjekt 100 ganger kraftigere enn forgjengeren Hubble romteleskop. Filmen ble vist i et fullsatt Kristian Birkeland auditorium. Ingeniørstudenter fra Narvik, Romteknologielever og studenter fra et kurs som pågikk ved Andøya Space Center var blant de som dukket opp 20. oktober.

Fikk du ikke sjansen til å komme til Andøya Space Center den dagen, kan du likevel se filmen om romteleskopet her:

Vinn en signert Teddynaut og plakat

Vi ba besøket om å signere en Teddynaut og en plakat som vil gi vekk. Alt du trenger å gjøre er å trykke liker på dette Facebook-innlegget. Bruker du ikke Facebook, send oss en epost på teddy@spaceshipaurora.no så er du med i trekningen. Vi trekker en vinner av Teddynauten og plakaten 20. november.

Fullsatt auditorium (Foto: NAROM)

To tidligere elever fra Vg3 Romteknologi er fornøyde etter å ha fått signert plakat (Foto: NAROM)

Folk stod i lang kø for å få en signert plakat (Foto: NAROM)

Her signeres Teddynauten (Foto: NAROM)

Her signeres Teddynauten av NASA-ingeniør Ritva Keski-Kuha (Foto: NAROM)

Signering av plakat (Foto: NAROM)