NASA kommer til Norge på turné for å vise deg det nye James Webb romteleskopet

NASA reiser på turné i Norge for å vise en film om James Webb romteleskopet som skal sendes ut i verdensrommet sent i 2018. En gruppe ingeniører og en forsker som har jobbet med romteleskopet er med for å få ungdom interessert i STEM-fag og spre interesse for romforskning.

«Into the Unknown» er en film som forteller historien om byggingen av NASA’s James Webb romteleskop, et enestående prosjekt, 100 ganger kraftigere enn forgjengeren Hubble romteleskop.

James Webb teleskopet skal etter planen bli sendt ut i verdensrommet mot slutten av 2018, og håpet er at teleskopet vil kunne gi oss svar på mange gamle spørsmål som: Hvordan begynte universet? Hvor kom vi fra? Er vi alene i universet?

Dette er en film for folk i alle aldre og møter trangen til å finne ut mer om vår plass i universet.

Filmvisning og et møte med NASA på Andøya Space Center

STEM står for Science, Technology, Engineering og Mathematics

I samarbeid med Northrop Grumman Foundation, er NASA kommet til Norge for å promotere STEM-utdanninger og STEM-karriere til ungdom, samt spre interesse for romforskning. Fra NASA kommer NASA engineer og Deputy Telescope Manager, Ritva Keski-Kuha og Dr. Alberto Conti, Innovation Manager for Northrop Grumman. Nordic ESERO, et undervisningskontor for de nordiske landene, etablert av den europeiske romfartsorganisasjonen er medarrangør for arrangementet på Andøya Space Center.

Filmen vil bli vist i Kristian Birkeland auditorium på Andøya Space Center 20. oktober, klokken 12:00, etterfulgt av en unik mulighet til å prate med ingeniørene og Dr. Alberto Conti fra NASA. Sett av datoen og gå ikke glipp av denne muligheten! Det er også opprettet et arrangement på Facebook.

NASA turnerer flere steder i Norge

I tillegg til at NASA kommer til Andøya Space Center i Nordland, vil de også besøke Inspiria i Sarpsborg (mandag 16. oktober), Oslo (Teknisk Museum – tirsdag 17. oktober), NTNU i Trondheim (onsdag 18. oktober) og Norsk Luftfartsmuseum i Bodø (torsdag 19. oktober) på tilsvarende måte med filmvisning og mulighet for samtale med NASA.

Webb Moves to NASA's Johnson Space Center

So, how did we transport the giant James Webb Space Telescope from NASA Goddard in Maryland all the way to NASA Johnson in Houston? And why?(You can download this video here: https://svs.gsfc.nasa.gov/12610)Credit: NASA Goddard Space Flight CenterProducer: Sophia Roberts

Posted by NASA's James Webb Space Telescope on 31. mai 2017

James Webb romteleskop (Foto: NASA)

James Webb romteleskop (Foto: NASA)

Ingeniører jobber på teleskopet (Foto: NASA)

Modell av teleskopet (Foto: NASA)

James Webb romteleskop (Foto: NASA)

Ingeniører jobber med romteleskopet (Foto: NASA)