Nå kan skoleelever få egenskrevet kode kjørt i verdensrommet

Astro Pi Challenge er en europeisk konkurranse der skoleelever får en mulighet til å programmere et vitenskapelig eksperiment og få eksperimentet sitt utført i verdensrommet, nærmere bestemt på den internasjonale romstasjonen.

Astro Pi Challenge er et prosjekt fra den europeiske romfartsorganisasjonen. Konkurransen er delt i to nivåer: mission Zero for elever under 14 år og mission Space Lab for elever opptil 19 år.

Et eksperiment i verdensrommet

En Astro Pi er en liten datamaskin med en utvidelse som inneholder sensorer og en LED-matrise som kan vise tekst og bilder. Les mer om Astro Pi her.

I mission Zero, for de under 14 år, skal elevene få Astro Pi til å vise en tekstmelding og vise temperaturen ved hjelp av Astro Pi LED Matrix. Alle som deltar her vil få sitt bidrag ut i rommet!

Mission Space Lab er for de litt eldre elevene og her skal det designes, kodes og testes, men bare noen få blir plukket ut til å få eksperimentet sitt kjørt i på den internasjonale romstasjonen. Deretter får de data tilbake som skal analyseres.

Praktisk koding for alle elever

Høres ikke dette spennende ut? Tenk å få sin egenskrevet kode kjørt på den internasjonale romstasjonen av en ekte astronaut!

Les mer om konkurransen på Nordic ESERO sine sider.

Astro Pi units running students’ experiments on the ISS (Foto: ESA)

Astro Pi units running students’ experiments on the ISS (Foto: ESA)

ESA Astronaut Thomas Pesquet og en Astro Pi på den internasjonale romstasjonen. (Foto: ESA)