Nå kan skoleelever få egenskrevet kode kjørt i verdensrommet

Astro Pi Challenge er en europeisk konkurranse der skoleelever får en mulighet til å programmere et vitenskapelig eksperiment og få eksperimentet sitt utført i verdensrommet, nærmere bestemt på den internasjonale romstasjonen.

  • Astro Pi units running students’ experiments on the ISS (Foto: ESA)
  • Astro Pi units running students’ experiments on the ISS (Foto: ESA)
  • ESA Astronaut Thomas Pesquet og en Astro Pi på den internasjonale romstasjonen. (Foto: ESA)

Astro Pi Challenge er et prosjekt fra den europeiske romfartsorganisasjonen. Konkurransen er delt i to nivåer: mission Zero for elever under 14 år og mission Space Lab for elever opptil 19 år.

Et eksperiment i verdensrommet

En Astro Pi er en liten datamaskin med en utvidelse som inneholder sensorer og en LED-matrise som kan vise tekst og bilder. Les mer om Astro Pi her.

I mission Zero, for de under 14 år, skal elevene få Astro Pi til å vise en tekstmelding og vise temperaturen ved hjelp av Astro Pi LED Matrix. Alle som deltar her vil få sitt bidrag ut i rommet!

Mission Space Lab er for de litt eldre elevene og her skal det designes, kodes og testes, men bare noen få blir plukket ut til å få eksperimentet sitt kjørt i på den internasjonale romstasjonen. Deretter får de data tilbake som skal analyseres.

Praktisk koding for alle elever

Høres ikke dette spennende ut? Tenk å få sin egenskrevet kode kjørt på den internasjonale romstasjonen av en ekte astronaut!

Les mer om konkurransen på Nordic ESERO sine sider.