Møt fire nye ansatte som skal gi NAROM et kraftig løft

Som en konsekvens av større statlig grunnfinansiering har NAROM kunne etablert flere nye stillinger. I løpet av sommeren og høsten 2019 har ansatte ved Andøya Space Center kunne blitt kjent med fire nye ansikter.

Fra venstre: Anneline Laupstad, Bjarne Ådnanes Bergtun, Arne Hjalmar Hansen, Simen Bergvik og Odd-Einar Cedervall Nervik.
Fra venstre: Anneline Laupstad, Bjarne Ådnanes Bergtun, Arne Hjalmar Hansen, Simen Bergvik (med Teddynauten) og Odd-Einar Cedervall Nervik.

– NAROMs tilbud og aktiviteter er attraktive og etterspurt både nasjonalt og internasjonalt, og virksomheten kan utvides ytterligere, sa Arne Hjalmar Hansen i et tidligere intervju. Økningen i grunnfinansieringen gir oss betydelige muligheter til dette, blant annet ved at fagstaben kan utvides.

De fire nye ansiktene i NAROM

Anneline Laupstad er fra Andenes og har en bachelor innen reiseliv fra Harstad. Anneline skal jobbe som seksjonsmedarbeider i Spaceship Aurora, hvor hun blant annet skal drive med markedsføring, salg og kundekontakt. Du finner henne også i opplevelsessentret hvor hun veilder gjestene våre til å bli sertifiserte astronauter.

Simen Bergvik er fra Andenes og er utdannet lærer med flere videreutdanningskurs fra NAROM i sin fagkrets. Simen skal jobbe med undervisning i Spaceship Aurora og samtidig ha et teknisk ansvar der. Han vil også bli en av NAROMs dronepiloter og jobbe med ulike undervisningsaktiviteter mot barnehage og grunnskole, som for eksempel Andøya Mission Control.

Bjarne Ådnanes Bergtun er fra Ålgård i Rogaland og utdannet som lektor med mastergrad i teoretisk fysikk fra NTNU. Bjarne skal blant annet jobbe med Fysikken i Fokus, vårt rekrutteringsprogram i videregående skole, ulike aktiviteter mot universitet- og høgskolesektoren og studentrakettprogrammet vårt.

Odd-Einar Cedervall Nervik er fra Tønsberg og utdannet som sivilingeniør fra NTNU i teknisk fysikk. Odd-Einar skal blant annet undervise i telemetrifaget for landslinjen i Vg3 Romteknologi som hver uke sender sine elever til Andøya Space Center. Utover telemetriundervisning skal han fokusere på droner og CanSat.

Vi utvider staben ytterligere

Det stopper ikke med dette, for NAROM har nettopp utlyst enda en ny stilling. Stillingen vil inngå i NAROMs fagavdeling, som tilrettelegger og utvikler undervisningsopplegg for elever, lærere og studenter med fokus på praktiske læringssituasjoner hvor verdensrommet står som sentralt tema.

Stillingen vil bli én av tre fagansatte som vil stå for undervisningen i telemetrifaget for landslinjen i Vg3 Romteknologi. I tillegg vil stillingen bli en del av fagteamet som tilrettelegger for undervisning for elever og studenter i NAROMs studentrakettprogram. Stillingen vil også bidra i andre spennende undervisningsprogram, som for eksempel bygging og oppskytning av brusbokssatellitter (CanSat).