Mission X – tren som en astronaut i klasserommet!

Mission X -Train like an astronaut» er et internasjonalt og tverrfaglig undervisningsopplegg for mellomtrinnet hvor en kombinerer vitenskap, ernæring og idrett. Norske skoleklasser inviteres nå til å delta i dette spennende prosjektet der elevene får delta på aktiviteter som omfatter blant annet styrketrening for mannskap, foreta en romvandring, hopp til månen, klatre opp på et fjell på Mars, teste ut hvordan mat smaker i verdensrommet eller reise til en annen planet. Deltakelsen er gratis, og påmeldingsfristen er 31. desember.

Hva får vi ut av Mission X?

Klasser som meldes på Mission X vil  få tilgang til en rekke forskjellige aktiviteter og øvelser, som blant annet kan gjennomføres ute i skolegården. Lærerne og elevene bestemmer selv hvor mange av disse øvelser en ønsker å gjennomføre i løpet av perioden fra 16. januar 2017 – 27. april 2017. Øvelsene kombinerer naturfag, mat og helse og fysisk aktivitet, i en felles rammefortelling om astronauter og romstasjonen ISS.

I starten av perioden får deltakende skoleklasser tilsendt en gratis velkomstpakke med inspirasjon til små øvelser og aktiviteter som kan gjennomføres i klasserommet.

Når gjennomføres Mission X i Norge?

Mission X er et internasjonalt prosjekt som ledes av romorganisasjonene NASA og ESA.  Norge deltar i prosjektet med  «Walk to the Moon challenge» (Challenge 2) som foregår fra 16. januar – 27. april 2017. Det er også i denne perioden at elevene gjennomfører aktiviteter og øvelser fra siden www.trainlikeanastronaut.org/nb

Hvordan melde skoleklasser på Mission X?

Lærere i naturfag, mat og helse eller kroppsøving på mellomtrinnet som ønsker å la sin klasse representere Norge i 2017 må melde seg på Mission X ved bruk av lenken under.

Her melder man seg på via et skjema, og blir så opptatt som del av det norske teamet «Norway Mission X 2017»: http://trainlikeanastronaut.org/nb/user/register

Husk å bruke passordet (Registration code): RUBINS2017 når du melder på skoleklassen. Siste frist for påmelding er 31.desember 2016.

Spørsmål om Mission X og hvordan melde seg på kan også rettes til Hege-Merethe Strømdal i NAROM: hege@narom.no

missionxbg

Nesoddtangen skole i Norge - Mission X 2014

Nesoddtangen skole i Norge – Mission X 2014

Nesoddtangen skole i Norge - Mission X 2014

Nesoddtangen skole i Norge – Mission X 2014

Nesoddtangen skole i Norge - Mission X 2014

Nesoddtangen skole i Norge – Mission X 2014