Utforsk nye og inspirerende verktøy sammen med elevene dine

Stjerner, galakser, svarte hull, liv på andre planeter og nordlys er alle fasinerende emner som er veldig populære blant elever. Hovedmålet er å bruke disse emnene som verktøy for å undervise i kompetansemål i mange andre fag, som matematikk, fysikk, kjemi, biologi osv.

Vi vet at dette kan være en nøkkel til å skape motivasjon for naturvitenskap. Derfor har vi satt sammen to videreutdanningskurs som ser på hvordan du kan gjøre nettopp dette.

Meld deg på et videreutdanningskurs

Vi har mange praktiske verktøy som er klare til å kunne tas i bruk i ditt klasserom. Vi er glade for å, sammen med deg, kunne presentere og utforske videre muligheter for hvordan vi kan bruke vårt fantastiske univers i din daglige undervisning. Velkommen til å oppdage verdensrommet gjennom våre to videreutdanningskurs, «Astronomi» og «Under polarhimmelen».

Under polarhimmelen (10 studiepoeng)

Kursinformasjonen er ikke tilgjengelig på dette tidspunkt.Gjennom dette kurset vil du som kursdeltaker lære deg å benytte forskjellige bakkebaserte data og satellittdata for å studere sol aktiviteten. Sentralt i undervisningen finner man introduksjon til Nordic ESERO sin egen «Romkoffert» som er en samling instrumenter tilrettelagt for bruk i klasserommet for observasjoner av sola, romværet og stråling i omgivelsene.

I etterkant av kurset vil man kunne låne denne «Romkofferten» gratis av Nordic ESERO til bruk i egen undervisning. Temaer for kurset er blant annet: overvåking av solaktivitet, romvær, sola og nordlys, instrumentering og observasjoner, forskning knyttet til romvær. Samtlige tema er knyttet opp mot læreplanmål i skolen.

Astronomi (10 studiepoeng)

Nordic ESERO – Astronomy – Andøya Space Center

  • Location: Andøya Space
  • First day of the event: 12.11, 2018
  • Last day of the event: 16.11, 2018

Oppdag underverkene på himmelen ved å observere den med teleskop og kikkert: en guidet tur under polarhimmelen gjennom nordlys, planeter, stjerner, stjernebilder og galakser. Lær og ta i bruk ved hjelp av fjernstyring, teleskoper plassert i Australia, USA og Spania, for å lage fargebilder av blant annet stjerner og galakser og studere deres grunnleggende egenskaper.

Du vil også lære hvordan du som lærer kan bruke fjernstyring av teleskop på din skole. På kurset får vi tilgang til et profesjonelt teleskop i Teide observatorium i Spania, der vi kan lete etter eksoplaneter. Bli med oss på en reise inn i vitenskapen, dann deg kunnskap om og opplev skjønnheten i universet, ved bruk av observasjoner. Mange av øvelsene som du lærer om på kurset vil du kunne ta direkte i bruk også ved egen skole.

Gjør elevene dine til klimaforskere med dette en-dagskurset

Nordic ESERO – Lærerkurs – Jordobservasjon – Oslo

  • Sted: Oslo
  • Første kursdag: 08.05, 2018
  • Siste kursdag: 08.05, 2018
  • Siste dag for påmelding:
    30.04, 2018

Gjennom satellittbilder kan du lære elevene dine om mange forskjellige emner innenfor samfunnsfag, naturfag, geologi og biologi.

Meld deg på et dagskurs i jordobservasjon og oppdag hvordan dette kan bli et nyttig verktøy for deg og skolehverdagen din.

Flere øyne på himmelen flyr rundt jorden og kontrollerer nøye egenskapene til planeten vår. Dette er satellitter spesialisert på mange ting, og flere har i oppgave å overvåke «helsen til hjemmet vårt». Klima, klimaendringer, miljø og bærekraftig utvikling er viktige og aktuelle fag, og hvor satellitter gir oss verdifull innsikt.

Vi tilbyr et lærerkurs innen Jordobservasjon, et verktøy som kan være med å øke motivasjonen for læring, og som har overføringsverdi til flere emner og fag. Du får også tips om hvordan verktøyet kan tas i bruk i klasserommet.

En samlet oversikt over alle kursene våre finner du på narom.no

Fra tidligere Nordic ESERO kurs (Foto: NAROM)