Lærerkurs i CanSat og Programmering i Arduino på Andøya Space Center

Vi kan med glede deg informere om at har satt opp to praktiske lærerkurs i samarbeid med Skolelaboratoriet ved NTNU; CanSat for lærere og Programmering i Arduino på Andøya Space Center i september.

NAROM samarbeider med Skolelaboratoriet ved NTNU og Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA) for å arrangere kurs for videregående skole, elever og lærere.

CanSat er blitt et internasjonalt vellykket konsept og tilbyr studenter og elever et spennende og lærerikt «rom-prosjekt», for å skape økt interesse for realfagene og teknologi. Konseptet passer godt inn i faget Teknologi og forskningslære i den videregående skolen og valgfagene Teknologi i praksis, Programmering og Forskning i praksis i ungdomsskolen.

15. og 16. september kan du som lærer delta på et praktisk og gratis kurs i romlige omgivelser hvor det er fokus på CanSat som læringskonsept. Kurset tar utgangspunkt i at du er kjent med Arduinoprogrammering, men dersom du ønsker litt repetisjon av programmering, vurder å delta på Programmering i Arduino-kurset mandag 14. september samme sted.

Les mer på begge kursene på følgende lenker:

Programmering i Arduino

Tid: 14. september
Sted: Andøya Space Center
Påmeldingsfrist: 19. august

CanSat for lærere

Tid: 15-16. september
Sted: Andøya Space Center
Påmeldingsfrist: 19. august