International Space Camp USA – for lærere

Space Camp vært et tilbud til amerikanske elever og lærere i mer enn 30 år og en del av utdanningstilbudet ved U.S. Space & Rocket Center® museum i Huntsville i Alabama.

Space Camp vært et tilbud til amerikanske elever og lærere i mer enn 30 år. Romfartsleirene er en del av utdanningstilbudet ved U.S. Space & Rocket Center® museum i Huntsville i Alabama. Målet er å øke interessen for vitenskap, matematikk og teknologi. Én uke hver sommer åpner Space Camp dørene for deltagere fra hele verden.

Spennende pedagogikk

International Space Camp, som denne varianten av romfartsleieren kalles, er egentlig to ukeslange leire som arrangeres parallellt. Den ene campen er for elever, den andre for lærere.

Begge camper foregår ved U.S. Space & Rocket Center museum i Huntsville, men oppleggene er adskilt fra hverandre.

På lærercampen legges det vekt på praktiske øvelser, spennende pedagogikk og aktiviteter man kan overføre til egen undervisning hjemme.

Sommeren 2016 varer campen fra 9. juli til 15. juli. Deltagerne møter opp 8. juli og avreise fra USA er enten fredag ettermiddag eller lørdag 16. juli.

Norsk Romsenter dekker reisekostnader tur/retur hjemsted – Huntsville (billigste måte), undervisning, kost- og oppholdsutgifter for én norsk lærer ved campen.

Norsk Romsenter må ha søknaden på epost senest søndag 10. april.

Slik søker du

Du fyller ut dette skjemaet og skriver en begrunnelse for hvorfor du ønsker å være med på campen. I tillegg trenger vi et anbefalingsbrev fra skolens ledelse. Alt må være på engelsk. Det er bare norske statsborgere som kan representere Norge på ISC.

Send søknaden til spacecentre@spacecentre.no og merk den ISC 2016.

Søknadsfrist søndag 10. april 2016.

Du kan også sende søknaden i posten til Norsk Romsenter, Postboks 113 Skøyen, 0212 Oslo. Husk å merke den ISC 2016.

Kontakt: Ann-Lisbeth Ruud, seniorkonsulent Norsk Romsenter, 22511818 ann.lisbeth.ruud@spacecentre.no

U.S. Space & Rocket Center (Foto: NASA)

U.S. Space & Rocket Center (Foto: NASA)