Inntrykk fra feltarbeid på Svalbard

Feltsamlingen til Nordic ESERO-kurset «Klimaforskning i polare landskap» på Svalbard er over for denne gang. 26 realfagslærere fra skoler i de nordiske landene har gjennom flere måneder gått på et etterutdanningskurs. Denne feltsamlingen er høydepunktet på kurset.

Kurset tar for seg blant annet følgende tema: endringer i arktisk vær og klima, permafrost, havstrømmer og havis, isbreer, landformer og landskap.

Selve kurset varer fra 15. mars til 15. november 2017, mens feltsamlingen bestod av fem dager i Longyearbyen på Svalbard. Under denne samlingen inneholdt hver dag forarbeid, feltoppgaver og etterarbeid.

Klimaendringer vil kunne innebære endringer i issmelting, havstrømmer og vindsystemer. Satellitter overvåker og kartlegger disse endringene. En gruppe lærere har satt seg inn i dette og har nettopp kommet tilbake fra en feltsamling på Svalbard.

En smak av Longyearbyen

I tillegg til alle bildene fra Svalbard, filmet en av deltakerne med sin private drone og i videoen under kan du se et lite utdrag fra områdene realfagslærerne tok for seg ute på feltet.

En smak av Longyearbyen

Lærere fra kurset "Klimaforskning i polare landskap" har nettopp gjennomført en feltsamling på Longyearbyen, Svalbard. Her kan du se litt av landskapet som de tok for seg på samlingen, utrolig fascinerence!Foto av Rune Aae, produsert av NAROM for Nordic ESERO, et prosjekt fra ESA EducationMusikk: "Secret Second Earth" av The 129ers

Posted by NAROM on 25. august 2017

 

Høres dette ut som et spennende kurs som du kunne tenkt deg å være med på? Kurset blir kjørt igjen til neste år, så følg med når påmeldingen blir lagt ut på våre nettsider. Følg også Nordic ESERO og NAROM på Facebook for flere slike oppdateringer. Du kan også ta kontakt med Nordic ESERO dersom du har noen spørsmål til disse kursene.