I en ny samarbeidsavtale skal NAROM og Kuben vgs styrke realfagsrekrutteringen sammen

Kuben videregående skole er Oslos største videregående skole med nær 1400 elever. I en nysignert samarbeidsavtale skal NAROM ved Andøya Space Center og Kuben vgs styrke realfagsrekrutteringen sammen.

For kort tid siden signerte NAROM en samarbeidsavtale med nyetablerte Norges Realfagsgymnas (NRG) i Oslo. Det var en avtale for å forene krefter og styrke realfagsrekruttering sammen på ungdomstrinnet.

Samarbeid med Oslos største videregående skole

Nå har NAROM nettopp vært på besøk hos Kuben videregående skole i Oslo og signert en ny samarbeidsavtale 29. november, som ble markert med en lanseringsdag for elever og lærere fra teknologiklassene Vg1, Vg2 og Vg3.

Etter at rektor Kjell Ove Hauge hadde ønsket velkommen, fikk ansatte og elever en «Superrask romhistorie sett fra Norge» v/kommunikasjonsdirektør Marianne Moen fra Norsk Romsenter. Deretter en presentasjon av NAROM og Romskipet Aurora med fokus på aktuelle samarbeidsaktiviteter v/Arne Hjalmar Hansen og Jøran Grande fra NAROM. Som siste post på programmet ble Kubenelever og ansatte med ut for å prøve seg på mini-rakettoppskytning.

Styrker realfagsrekruttering sammen

Målet med avtalen er å styrke rekrutteringen til real- og teknologifagene. Et samarbeid mellom NAROM og Kuben vgs gjør at vi sammen kan initiere og gjennomføre rekrutteringstiltak. I tillegg skal avtalen underbygge konkrete læreplanmål i real- og teknologifagene, som gjør at skolen kan tilby og promotere relevante undervisningsaktiviteter/-opplegg på en spennende måte med «verdensrommet som læringsarena».

Fra venstre: Kjell Ove Hauge fra Kuben vgs, Arne Hjalmar Hansen fra NAROM, Anne Cathrine Strande Straube fra Kuben vgs, Marianne Moen fra Norsk Romsenter og Jøran Grande fra NAROM. (Foto: Kuben vgs)

Elever ved Kuben vgs (Foto: Kugen vgs)