Her er vinnerne av skattejakten i World Space Week

Vi har kåret vinnerne av skattejakten som Romskipet Aurora gjennomførte i høstferien, som også var en del av romfartsmarkeringen World Space Week (4-10. oktober). Blant over 50 deltakere ble disse trukket som de heldige.

World Space Week er en internasjonal markering av arbeidet som pågår i romsektoren og rombransjen verden rundt. Opprinnelig initert av FN i 1999 og i dag er det over 2000 arrangementer over hele verden i flere titalls land.

Premiering av skattejakten

Vinnerne i bildet over er Linea Lødding (10), Kristin Solvoll Lødding, Ivar Lødding (8) og Emma Lødding (8). Gratulerer med seieren!

Tilsammen var det over 50 deltakere i skattejakten som pågikk i høstferien. Disse måtte dra til forskjellige steder i nærområdet og lete etter gjemte poster som de bare kunne finne ved å løse oppgaver fra forrige post. Den aller første posten ble annonsert 4. oktober og var startskuddet for skattejakten.

Hver av postene ledet til den neste og inneholdt romrelaterte oppgaver som også skulle være lærerik. Det kunne være kunnskap om lokale installasjoner til Andøya Space Center, kunnskap om solsystemet og til og med krypteringsoppgaver.

Premiene var selvsagt også romrelatert; små byggesett av interplanetariske rovere og satellitter, plakater fra ESA og Nordic ESERO og klistremerker av solsystemet.

Takk til alle som deltok, både i skattejakten, men også til de som dukket opp under ballongslippet søndag 8. oktober. Alle som deltok er velkommen til Romskipet Aurora for å hente solsystemklistremerker og en valgfri plakat.

Vinnerne av skattejakten i World Space Week