Her er noen skoleprosjekter som vil bli tilgjengelig i høst

Allerede nå kan du som lærer forberede deg på at ESA-skoleprosjektene Mission X, Climate Detective, Astro Pi og Moon Camp blir videreført til høsten.

Disse prosjektene driver NAROM gjennom undervisningskontoret Nordic ESERO, som jobber for å gi lærere i de nordiske landene etterutdanning og aktiviteter/prosjekter til bruk i skolen, alt i verdensromtema.

Ta for dere et lokalt miljøproblem

Blant disse prosjektene kan du finne noe som passer for din klasse og for deg som lærer. Er du for eksempel en lærer med elever mellom 8 og 15 år og ønsker å fokusere på et lokalt klima-/miljøproblem i området rundt skolen? Da passer Klimadetektiv for dere.

Send koden din ut i rommet

Ønsker du å la elevene dine utforske koding og datainnsamling, kan Astro Pi passe for deg. Astro Pi Challenge er en europeisk konkurranse der skoleelever får en mulighet til å programmere et vitenskapelig eksperiment og få eksperimentet sitt utført i verdensrommet, nærmere bestemt på den internasjonale romstasjonen.

Ikke verst? Bruk sommeren til å lade opp og ta med deg disse tankene inn i høsten, for det vil komme mer informasjon om dette, både på esero.no og på narom.no.

God sommer!