H.K.H. Kronprins Haakon: – Jeg blir inspirert av å være sammen med dere

– Jeg synes det er utrolig flott å høre om hvordan dere har fått til Spaceship Aurora, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon under åpningen 5. mars.

– Jeg gleder meg til å se det. Jeg blir inspirert av å være sammen med dere, for jeg synes dere får til så mye bra. Og så tenker jeg at hvis man skal få til noe bra, er det lurt å sikte mot stjernene. Og det gjør dere. Gratulerer med dagen!

Det var ordene til Kronprinsen under åpningen av nye Spaceship Aurora 5. mars.

Kronprins Haakon utforsker Spaceship Aurora. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff

– Jeg er svært takknemlig for at kronprinsen ville komme hit for å åpne nye Spaceship Aurora. Det er ekstra spesielt siden kronprinsens far, kongen, la ned grunnsteinen 18. august 2012, som var på dagen 50 år etter at den første raketten ble skutt opp herfra, sa Arne Hjalmar Hansen, daglig leder i NAROM til Andøyposten.

Kronprinsen ble inspirert av Spaceship Aurora

Det var en spent, men god stemning før Kronprinsen kom til Oksebåsen i bil direkte fra Andenes lufthavn. Alt var forberedt og klart til åpningsfesten som bestod av en festmottakelse, kulturelle og musikalske innslag, korte taler, en helt spesiell snorklipping og ikke minst mange flotte mennesker som var invitert til anledningen. Det var en fest for eiere og bidragsytere til alt det nye som Spaceship Aurora er blitt.

Kronprinsen sa selv at han ble inspirert av å se hva vi har fått til og gjør i NAROM og Andøya Space Center. – Skal man få til noe bra, så må man sikte mot stjernene, og det gjør dere, sa han, før han fyrte av raketten som tok med seg snora til himmels.

Teddynauten til de kongelige

Teddynauten, som samme dag ble gjort til en offisiell maskot for Spaceship Aurora fikk også møte Kronprinsen. To små «astronauter» ga nemlig en hver til Kronprins Haakon som han skulle ta med seg hjem til sin familie. Dermed har vår kjære teddynaut begynt å mingle med de kongelige. Det må jo være minst like spennende som å reise på romopprag.

Foto: Trond Abrahamsen/ASC

Kronprins Haakon fikk også være den første gjesten i Spaceship Auroras nye virtuelle romoppdrag, «Reisen til Mars». Ikledt en blå flight suit merket Spaceship Aurora, ble han med på en reise sammen med flere skoleelever fra Andøy hvor de skulle frakte en rover til Mars og kjøre ut på overflaten til vår naboplanet. Der skulle de samle inn prøver og ta med tilbake til jorden.

Er det helt trygt da?

Det kan du selv få bedømme. Ta turen innom Spaceship Aurora, enten for å lære mer om Andøya Space Center i vår nye historiske utstilling, se hvordan Norge har spilt en rolle i verdens romhistorie i en mange meter lang tidslinje, prøve deg som astronaut, la barne dine begynne astronauttrening eller kjøpe en bursdagsgave i butikken vår. Velkommen innom!