Fremtidige rakettforskere søkes fra hele Europa

Studenter fra hele Europa inviteres til Andøya Space Center over en uke for å lære om hvordan raketter kan brukes i utforskningen av verdensrommet

Prosjektet har fått navnet «Fly a rocket», og er et samarbeid mellom den europeiske romorganisasjonen ESA, Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM) og Norsk Romsenter. Deltakelsen er gratis og søknadsfristen er 23. oktober.

For universitetsstudenter

«Fly a rocket» er et tilbud primært for studenter på 1. eller 2. året ved høyere utdanning fra alle land som er medlem av ESA (inklusiv Norge). Studentene får først gjennomføre et nettkurs, før de i slutten av mars samles på en rakettkampanje på Andøya Space Center over en uke for blant annet å skyte opp en rakett opp til 10 kilometers høyde som skal gjøre ulike målinger. Etter oppskytingen skal de så analysere en rekke målinger som er gjort under rakettflukten.

Parallelt med det praktiske arbeidet med raketten får studentene også med seg foredrag av romfartseksperter fra inn- og utland.

Et minne for livet

— Vi forventer mange søkere fra motiverte studenter fra hele Europa til dette spennende studentprosjektet, sier Arne Hjalmar Hansen som er daglig leder i NAROM. Jeg er sikker på at studentene vil sitte igjen med et minne for livet etter en uke hvor man har truffet andre fra mange land i Europa, og har etablert nettverk som man kan få mye igjen for senere.

— Dette er også et viktig tiltak for å gjøre Andøya Space Center kjent for studenter fra mange land, og hvor forhåpentligvis mange av dem vil sikte mot en karriere innenfor romfart. Og kanskje vil vi se noen av dem igjen her på Andøya som rakettforsker om noen år, avslutter Hansen.

For å lese mer om kurset og hvordan man søker innen søknadsfristen som er 23. oktober, les mer på ESA sine nettsider.

img_5356 sora-finale-2009-frank-j-048