Fredrik fra NAROM inspirerte flere tusen ungdommer i Bergen

– Hvem blir den første norske astronauten? Det var en klar utfordring til ungdommene i Bergen fra Fredrik Pettersen, fysiker ved NAROM på YouExplore-konferansen. Sammen med Laila Dragvik reiste de fra Andøya for å møte og inspirere skoleungdommer i Bergen 7. februar.

7. februar gikk det nemlig av stabelen en stor konferanse i Bergen under navnet YouExplore. Det var i regi av Dale Oen Experience at NAROM var invitert til å holde en presentasjon av hvordan teknologi blir brukt rombransjen, med vekt på Andøya Space Center. Fredrik Pettersen, en fysiker i NAROM reiste ned til Bergen sammen med Laila Dragvik og sammen fikk de møtt og inspirert flere tusen ungdommer. Fredrik stod på scenen og holdt en 15 minutter lang presentasjon, mens Laila møtte alle som tok turen innom utstillingen.

Hvem blir den første norske astronauten?

Det faktisk aldri vært så stor sannsynlighet for at jeg snakker til en fremtidig astronaut som nå. Helt enkelt fordi jeg aldri før har snakket foran en så stor folkemengde. Norge har enda ikke hatt en astronaut, så her har dere noe kult å jobbe mot! Slik lød det når Fredrik pratet til flere tusen ungdommer i Grieghallen.

Fredrik snakket om Andøya Space Center, om James Webb romteleskopet, om det neste store Marsroveren, om lys og nordlyset og om alt det NAROM gjør for å trekke ungdommer inn i rombransjen.

Takk til elevene ved Andøya videregående skole

Det som kanskje gjorde presentasjonen enda mer spesiell var at det samtidig som Fredrik stod på scenen foregikk det et virtuelt romoppdrag i Romskipet Aurora ved Andøya Space Center, ved hjelp av to elever fra Romteknologilinjen ved Andøya videregående skole. Det var et ønske fra oss om å involvere elever og både Camilla Aase Aarseth og Slava Demuskhin stilte opp uten å nøle. De satt i pilot- og navigatørstolene i romskipet og ble tre ganger oppringt fra Bergen for å avgi en statusrapport på direkten!

Se presentasjonen fra Fredrik her

Gikk du glipp av konferansen som ble strømmet direkte på Facebook av produsent Fot i Bakken, kan du se opptaket under her:

Og for å avslutte slik som Fredrik gjorde i presentasjonen sin, hvis du er interessert i å høre mer om hvilke muligheter du har innenfor rombransjen kan du treffe prate med Fredrik, Laila eller andre i NAROM ved å sende en epost til post@narom.no. Du finner oss også på de fleste sosiale mediene som @naromasc

Fredrik på scenen i Grieghallen (Foto: Fot i bakken)

Slava Demuskhin og Camilla Aase Aarseth får en gave som takk for innsatsen (Foto: NAROM)

Fredrik på scenen i Grieghallen (Foto: Fot i bakken)

På ustillingen i Grieghallen (Foto: NAROM)

Fredrik på scenen i Grieghallen (Foto: Fot i bakken)