Flyvende plastposer og rykende kometer med fysiker Fredrik

Det ble virkelig et «PANG» under helgens «Sang og Pang» i Romskipet Aurora, da fysiker Fredrik Pettersen slo til med et spennende fysikkshow for barn i alle aldre.

Mange små og store hadde funnet veien til besøks- og læringssenteret Romskipet Aurora lørdag 17. februar da Nordlystfestivalens «Sang og Pang» gikk av stabelen.

Minikonsert med spellemannsprisvinner

Nordlyst 2018 er en årlig vinterfestival på Andøy som inneholder mange ulike kulturelle og spennende arrangementer over hele Andøy. Sang og Pang var Romskipet Auroras arrangement i denne vinterfestivalen og de fleste kom for å få med seg hele opplevelsen, mens noen få hadde kommet bare for å se fysikkshow med fysiker Fredrik Pettersen fra NAROM. Det var i tillegg til fysikkshow planlagt både lek og moro i Romskipet for barn mellom 2 og 6 år. De satt mer, og noen litt mindre, tålmodig og venta i auditoriet mens Spellemannsprisvinner Tonje Unstad underholdt med sang i romskipet ved Andøya Space Center.

Flyvende plastposer og rykende kometer

Etter konserten ble Kristian Birkeland Auditoriet, fort fylt opp av spente barn mellom 7 og 15 år. Barna ble underholdt med brennbare gasser, flyvende plastposer og rykende kometer samtidig som de skulle klare å sitte på en ballong uten at den sprakk, med varierende hell.

Fredrik har en egen evne til å få med seg hele salen når han snakker, så alle barna fikk delt hva de selv kunne, samtidig som han forklarte hva som skjedde under hvert av fysikkforsøkene sine. Til slutt kunne alle de kommende vitenskapsfolkene med stjerner i øynene, komme fram og studere den ferske kometen nærmere, eller konkurrere om å sende en boblerakett høyest mulig!

Minikonsert med Tonje Unstad (Foto: Anne Mari Norheim)

Lek i romskipet med Helena (Foto: Anne Mari Norheim)

Fysikkshow med Fredrik (Foto: Anne Mari Norheim)