Flere enn noensinne begynte på landslinjen i romteknologi idag

I løpet av de siste årene har det vært tre klasser på landslinjen i romteknologi ved Andøy videregående skole. I år tok skolen inn ekstra mange elever og det endte med et rekordinntak. Vi tok en prat med rektor Ellen Ingebrigtsen for å høre mer om dette.

Det var så tidlig som i 1988 at denne linjen ble opprettet i samarbeid med Andøya Space Center, ikke lenge etter at Norge ble medlem i den europeiske romfartsorganisasjonen. Opprettelsen av denne landsdekkende linjen ble sett på som et naturlig ledd i dette nye europeiske romforskningssamarbeidet, for å øke romkompetansen i Norge.

Flere takket ja til plass

– Vi går ut i førsteinntaket med tilbud til mange flere enn det er plass til, for vi vet at det er mange som har det som 2. eller 3. valg, og ender opp med å takke nei når de får tilbud om plass, forteller Ellen Ingebrigtsen, rektor ved Andøy videregående skole om årets inntak. Som regler går dette greit og vi ender opp med 36 elever som står igjen, sier Ingebrigtsen.

– I år er det litt spesielt, for det er flere av de som vi i utgangspunktet tenkte ville takke nei, men som likevel har takket ja, elever som ikke hadde ført det opp på sitt førstevalg. Vi endte derfor opp med hele 40 elever, noe som selvsagt bare er flott, avslutter Ellen Ingebrigtsen.

NAROM ønsker elevene velkommen og håper det blir et flott år for alle 40.

Lærere og årets elever ved vg3 Romteknologi 2018 (Foto: NAROM)

Fra rakettkampanjen på Andøya Space Center. (Foto: NAROM)

Fra rakettkampanjen på Andøya Space Center. (Foto: NAROM)

Fra rakettkampanjen på Andøya Space Center. (Foto: NAROM)