FIRST LEGO League 2018 – Utfordringer i verdensrommet

FIRST LEGO League i Skandinavia er et kunnskaps- og teknologikonkurranse som inspirerer barn og unge i alderen 6–16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. Gjennom samfunnsaktuelle oppdrag og en robotbyggekonkurranse, får deltakere fra hele verden oppleve vitenskap og teknologi på en engasjerende og spennende måte.

FIRST LEGO League er ikke bare et Skandinavisk konsept, men noe som foregår i hele verden. På verdensbasis er det nå påmeldt 40.000 lag og roboter og tilsammen over 320.000 deltakere. I tillegg til land i Skadinavia er det påmeldt lag fra hele 95 land.

I 8 uker fra lanseringen 15. september skal cirka 1000 lag fra Skandinaviske land arbeide med innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering. Det hele ender opp i en samling av turneringer 10. november.

FIRST LEGO League 2018: Into Orbit

Dette året er temaet «Into Orbit» og naturlig nok ble NAROM invitert av Tekna til å holde et inspirerende foredrag om Mars under årets temalansering, nettopp fordi temaet er om verdensrommet.

Det er veldig vanskelig å sende mennesker ut i verdensrommet, selv på korte turer. Det å lage raketter, romskip og nødvendige overlevelsessystemer er en av de mest komplekse oppgavene som mennesker kan utføre. Se for dere at oppdraget med å utforske solsystemet skal vare i et år eller lengre. Hvordan skal vi håndtere de fysiske utfordringene som mannskapet vil møte?

I tillegg til det foredraget vi holdt under lanseringen av årets tema har vi i NAROM noen få utfordringer som dere kan tenke litt på til årets konkurranse:

Lykke til!

Foto: hjernekraft.org