FIRST LEGO League 2018 – Utfordringer i verdensrommet

FIRST LEGO League i Skandinavia er et kunnskaps- og teknologikonkurranse som inspirerer barn og unge i alderen 6–16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. Gjennom samfunnsaktuelle oppdrag og en robotbyggekonkurranse, får deltakere fra hele verden oppleve vitenskap og teknologi på en engasjerende og spennende måte.

  • Foto: hjernekraft.org

FIRST LEGO League er ikke bare et Skandinavisk konsept, men noe som foregår i hele verden. På verdensbasis er det nå påmeldt 40.000 lag og roboter og tilsammen over 320.000 deltakere. I tillegg til land i Skadinavia er det påmeldt lag fra hele 95 land.

I 8 uker fra lanseringen 15. september skal cirka 1000 lag fra Skandinaviske land arbeide med innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering. Det hele ender opp i en samling av turneringer 10. november.

FIRST LEGO League 2018: Into Orbit

Dette året er temaet «Into Orbit» og naturlig nok ble NAROM invitert av Tekna til å holde et inspirerende foredrag om Mars under årets temalansering, nettopp fordi temaet er om verdensrommet.

Det er veldig vanskelig å sende mennesker ut i verdensrommet, selv på korte turer. Det å lage raketter, romskip og nødvendige overlevelsessystemer er en av de mest komplekse oppgavene som mennesker kan utføre. Se for dere at oppdraget med å utforske solsystemet skal vare i et år eller lengre. Hvordan skal vi håndtere de fysiske utfordringene som mannskapet vil møte?

I tillegg til det foredraget vi holdt under lanseringen av årets tema har vi i NAROM noen få utfordringer som dere kan tenke litt på til årets konkurranse:

Lykke til!