Verdens nordligste World Space Week arrangement i høstferien

Verdens nordligste World Space Week arrangement gikk av stabelen 4-10. oktober på Andøya i Nordland. Det var skattejakt og værballongslipp for hele familien i høstferien.

I 1999 erklærte generalforsamlingen i de forente nasjoner (FN) en verdensromsuke for å feire bidragene fra romforskning og teknologi, som nå har blitt verdens største offentlige arrangement med fokus på verdensrommet. I 2016 var det over 2700 arrangement fordelt på 86 land og med temaet «Exploring New Worlds In Space» satser de på å få enda flere arrangementer i 2017.

Skattejakt i høstferien

Verdens nordligste World Space Week event arrangeres av Romskipet Aurora og NAROM på Andøya i tidsrommet 4-10. oktober. Her blir det en omfattende skattejakt med fokus på verdensrommet, hvor alle er invitert til å delta.

Det vil i forkant av høstferien bli lagt ut en rekke skjulte bokser på den nordlige delen av Andøya.

  • HER ER KOORDINATENE TIL FØRSTE POST: 69.276314, 15.966353

I den første boksen vil det ligge informasjon om den neste, osv. til du har funnet alle sammen. Når du har funnet boksene og løst oppgavene må du legge inn svarene på denne siden. Vi blir nemlig å trekke to vinnere etter den 10. oktober.

Arrangementet er lagt til høstferien, så det passer ekstra fint for barnefamilier som ikke har lagt andre planer. Har du derimot lagt andre planer, passer det fint å endre de nå og være med på dette.

Meld deg på arrangementet på Facebook, der vil vi synliggjøre lokasjonen til den første boksen! For de som ikke bruker Facebook, vil vi oppdatere denne artikkelen også. Det blir premier å vinne i tillegg til at du kommer til å lære en del om norsk romfart.

Bli med på ballongslipp

I tillegg til en skattejakt for store og små inviterer NAROM og Romskipet Aurora alle som vil ned til værballongstasjonen bak Andenes skole på søndag 8. oktober. Mange har nok sett denne installasjonen, men ikke alle har kunnskap om hva den til er og hva den gjør.

Vi kommer til å være der 12:50 på søndagen og forklare kort om stasjonen og hva den gjør og er en del av og hvordan den brukes. Vi skal også observere et ballongslipp sammen. Så, er du nysgjerrig, møt opp der nøyaktig 12:50 og ta med kamera! Meld deg på arrangementet på Facebook og inviter gjerne med deg venner og familie som også har lurt på hva denne stasjonen er til.

Andre World Space Week arrangment i Norge

I tillegg til disse arrangementene på Andøya kommer det til å være et arrangment «Student Space Night» på NTNU, arrangert av foreningene Romstasjonen og SpaceUp Norway. De går for presentasjon, workshop, pizza og film i romsjangeren, så er du i Trondheim i denne uken må du ikke gå glipp av det!

Kart over nordøya (Openstreetmap)

Værballong (Foto: NAROM)

Kart over nordøya (Openstreetmap)

1. og 2. premie i skattejakten

Foto: geocaching.com