Barnehage fikk besøk av en kosmonaut (en russisk romfarer eller astronaut)

Det er ikke hver dag at en barnehage får besøk av en ekte romfarer. Barnas Hus på Andenes fikk tirsdag 13. august møte Andrei Borisenko, en kosmonaut som det heter i Russland.

Andrei Borisenko satte seg ned sammen med barna og hjalp de å dekorere noen små raketter bygd av papir som senere skulle skytes opp utendørs. Oppskytingen foregikk senere på ordentlig vis med nedtelling og det var mye begeistring blant ungene (og de voksne).

Film fra rommet og romhansker

Andrei hadde med seg en kort video som viste når han ble sendt ut i verdensrommet med en diger rakett og fra når han bodde på den internasjonale romstasjonen (ISS). Han har ikke bare vært en gang i verdensrommet, men to ganger, tilsammen nesten ett år i vektløs tilstand. Det er lenge det. Han har også vært kommandør på ISS, den som bestemmer der.

Andrei hadde en annen ting med seg også, nemlig astronauthanskene han brukte når var ute i rommet. Disse hanskene fikk ungene (og de voksne) prøve og det var fine glimt i øynene deres når de hadde hanskene på. Til slutt var det tid for et gruppebilde. Se bilder under:

NAROM tok med noen papirraketter som ungene kunne dekorere og døpe. Etterpå skulle de skytes opp ute med ordentlig nedtelling.