Andøya Space Center på internasjonal romkongress i USA

Andøya Space Center konsern er tilstede på en stor og viktig romkongress i Washington DC i USA. Kongressen samler ca 6800 delegater fra hele verden, og er en viktig møteplass for alle som driver innen romfart på ulike måter.

Fornøyde deltakere fra Andøya på verdens største romkongress. Fv. Arne Hjalmar Hansen, Jøran Grande, Odd Roger Enoksen og Ingun Berget.

Kongressen ble åpnet av den amerikanske visepresidenten Mike Pence og astronaut Buzz Aldrin på mandag. Aldrin var som kjent en av de som landet på månen for 50 år siden med Apollo 11, og denne kongressen markerer også dette 50-årsjubileet på ulike måter.

Presentasjoner fra Andøya Space Center

Representantene fra Andøya Space Center har også gitt presentasjoner av pågående og nye aktiviteter og prosjekter på Andøya. Konsernsjef Odd Roger Enoksen presenterte planene for Andøya Spaceport; etableringen av den første oppskytingsbasen for småsatellitter i Europa. Dette prosjektet har også fått stor oppmerksomhet på kongressen.

Også NAROM har på kongressen bidratt med presentasjoner av relevante prosjekter og aktiviteter. Blant annet har studieleder Jøran Grande presentert samarbeidsprosjektet «Fly a Rocket» som NAROM og Norsk Romsenter har sammen med den europeiske romorganisasjonen ESA, og som samler studenter fra hele verden på Andøya.

I tillegg til presentasjoner, har det gjennom uken vært gjennomført en rekke møter med både nåværende og framtidige internasjonale samarbeidspartnere.

– Det er både nyttig og viktig å være tilstede på en slik verdenskongress, sier daglig leder i NAROM, Arne Hjalmar Hansen. Her får vi vist fram våre aktiviteter og prosjekter på en internasjonal arena, samt at vi henter inspirasjon og tips til nye og spennende muligheter innenfor det mandatet NAROM har.