Andøya Space Center og NAROM sponset seks studenter inn på Spaceport Norway 2019

Charlotte Sophie Gausa, Siv-Marie McDougall, Kristian Enoksen, Martin Falang, Inge Johnsen og Magnus Danielsen var seks heldige studenter som fikk sponset inngang av Andøya Space Center (ASC) og NAROM. Vi tok en prat med et par av studentene.

De seks studentene sammen med Ingun Berget fra Spaceport Andøya, Arne Hjalmar Hansen fra NAROM og Odd Roger Enoksen fra Andøya Space Center.

– Veldig relevant og ekstra spennende, forteller studentene

– Å få sponset en billett til Spaceport Norway har gitt meg en unik opplevelse jeg ikke trodde man kunne få som en student, forteller Inge Eide Johnsen til NAROM (nummer tre bakerst på bildet over). Dagene har vært fylt med foredrag og muligheten til å snakke med ledende skikkelser fra Norge, ESA, NASA, FN og private selskaper. Dette har vært utrolig inspirerende og er veldig relevant for mitt verv i Propulse NTNU og videre studier, avslutter Inge.

– Å bli sponset av ASC til å delta på Spaceport Norway var en stor mulighet som student for å delta på et arrangement en ellers ikke ville hatt muligheten til, forteller Siv-Marie McDougall. Det var veldig spennende å lære om ny teknologi og se hvordan industrien planlegger menneskers fremtid i verdensrommet. Personlig fant jeg det ekstra spennende å høre om forskning på hvordan man skal ha tilgang på mat og vann på månen, avslutter Siv-Marie.

En teknologikonferanse og viktig arena for romindustrien

Spaceport Norway er en årlig teknologikonferanse og utstillingsarena som har som mål å gjøre romindustrien som stadig er i endring mer relevant og tilgjengelig for flere bedrifter og organisasjoner. De ønsker også å øke bevisstheten om den raske utviklingen som nå skjer i romfartssektoren og hvilke forretningsmuligheter dette åpner opp for.