100 digitale deltakere var påmeldt webinar om fremtidige muligheter for studenter på Andøya Space

19. november ble det avviklet et webinar som hadde som ambisjon å høre fra studenter og studentorganisasjoner over hele landet om hva de ønsker og drømmer om av praktisk, romfaglig utdanning på Andøya.

100 deltakere hadde meldt seg på arrangementet hvor Odd Roger Enoksen, konsernsjef i Andøya Space sammen med Ole Dokka, prosjektleder i Space Education 2.0 snakket om muligheter og fremtiden på Andøya. Dette ble etterfulgt av en åpen samtale med flere andre romaktører og studentforeninger og oppmøtte deltakere.

«Et enormt potensiale på Andøya»

– Det var utrolig spennende å få høre mer om både utviklingen som skjer på Andøya, og om hvilke spennende prosjekter studentorganisasjonene rundt i landet jobber med, forteller Rannveig Marie Færgestad, president i Space NTNU. Det er tydelig at det er et enormt potensiale i samarbeidet mellom utdanningsinstitusjoner, studentorganisasjoner og Andøya Space, og et stort ønske fra alle parter om et tettere partnerskap i årene fremover.

– Vi håper dette seminaret blir en katalysator for videre kommunikasjon mellom deltakerne, og at studentene og studentorganisasjonene satt pris på muligheten til å bli bedre kjent med de som leder utviklingen på Andøya. Fra Space NTNUs side setter vi enormt pris på at Andøya Space har et såpass stort fokus og en såpass seriøs satsning på studenter, og vi gleder oss til utviklingen i årene fremover, avslutter Færgestad.