Slik ble Space Day 2019 på Grand hotell i Oslo

4. februar 2019 ble Grand hotell i Oslo gjort om til et «romfartssenter» for å inspirere elever og studenter. Space Day 2019 var en dag med fokus på romkarrierer, arrangert av NITO, Tekna, Norsk Romsenter, NIFRO og NAROM.

 

Lars Henrik Berg-Jensen og Adrian Tofting fra NTNU vant årets NIFRO-pris

Juryen var enstemmig om at NIFRO-prisen 2019 skulle gå til Lars Henrik Berg-Jensen og Adrian Tofting fra NTNU med masteroppgaven, «A Big Data Approach to Generate Training Data for Automatic Ship Detection»

 

Mission X 2019: Tverrfaglig undervisning for mellomtrinnet

Mission X – Train like an Astronaut, er et internasjonalt, gratis og tverrfaglig undervisningsopplegg for mellomtrinnet, hvor en kombinerer vitenskap, ernæring og idrett.

 

Space Day 2019: Inspirasjonsdag for deg som står ovenfor et karrierevalg

Verdensrommet byr på flere jobbmuligheter enn å bli astronaut. 4. februar arrangerer NAROM i samarbeid med NIFRO, Norsk Romsenter, NITO og Tekna Space Day 2019 på Grand Hotel i Oslo.

 

Over tusen elever fikk innblikk i fysikkens verden

Som en del av «Fysikken i fokus», besøkte Fredrik Bjarte Pettersen, fysiker i NAROM mange videregående skoler i løpet av to uker i november. Elever ved Heggen vgs i Harstad og Polarsirkelen vgs i Mo i Rana var blant over tusen elever som fikk et innblikk i fysikkens verden.

 

NAROM utvider sitt samarbeid

NAROM signerte nylig to nye samarbeidsavtaler der målet blant annet er å initiere og gjennomføre tiltak for å styrke rekrutteringen til real- og teknologifagene, samt samarbeide tettere med norske romindustribedrifter.

 

RockStar – enhancing STEM education between countries

About a year ago, we wrote about a completely new educational program called RockStar that was in planning. RockStar has now been recognized as a project within the EU programme for education and has also been granted funding.

 

Ny bok: Den mest omfattende moderne boken om nordlys på verdensmarkedet

Dr. Pål Brekke, seniorrådgiver – Romforskning ved Norsk Romsenter har kommet med en ny og unik bok om nordlyset som skal lanseres på Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo onsdag 21. november.

 

Romfart og undervisning – ledig stilling i et spennende og internasjonalt miljø

Vi søker en ingeniør/sivilingeniør som er glad i formidling, liker å undervise og har interesse for romfart.

 

Her er vinnerne av konkurransen «Bygg Andøya Space Center i Minecraft»

Vinnerne av byggekonkurransen i Minecraft som ble lansert for et par måneder er nå trukket. Se vinnerbildene i artikkelen.