NAROM har signert en samarbeidsavtale med Norges Realfagsgymnas

Nylig var NAROM på et spesielt besøk hos nyetablerte Norges Realfagsgymnas (NRG) i Oslo. Det skulle signeres en samarbeidsavtale for å styrke realfagsrekruttering sammen.

 

Et nytt utdanningsprogram lar norske lærere og elever bruke teleskoper på Tenerife i undervisningen

RockStar er et helt nytt utdanningssprogram under planlegging. Dette er et samarbeid mellom institusjoner på Tenerife i Spania og på Andøya i Norge, og vil ha et fokus på romvær og utveksling av elever og lærere mellom landene.

 

NASA var på besøk og møtte mange nysgjerrige studenter

Det var et fullsatt auditorium når NASA var på besøk og viste frem det nye James Webb romteleskopet i filmen «Into the unknown». Besøket signerte en Teddynaut og en plakat som vi ønsker å gi vekk. Les mer for å finne ut hvordan du kan vinne.

 

5. trinn på Lilleby skole skal sende meldinger til den internasjonale romstasjonen

Lilleby skole er med på Astro Pi «Mission Zero» for de minste, hvor elevene skal programmere og sende et budskap til en datamaskin ombord på den internasjonale romstasjonen (ISS). Fristen for å delta er 26. november.

 

Nordic ESERO og Utdanningsforbundet lanserer to helt nye endagskurs for realfaglærere

I samarbeid med Utdanningsforbundet lanserer Nordic ESERO to helt nye endagskurs for realfaglærere innen jordobservasjon og astronomi.

 

Nå kan lærere og elever melde seg på neste års nordiske CanSat-konkurranse

Påmeldingen for det som kanskje er det kuleste skoleprosjektet noensinne er i gang. Meld et skolelag på nordisk CanSat-konkurranse 2018 før 11. desember og vær med å konkurrere med andre lag fra Finland, Sverige og Norge. Vinneren vil gå videre til en europeisk konkurranse.

 

Vellykket naturfagkonferanse med verdensrommet på agendaen

Utdeling av teknologi- og verdensrombaserte klasseromsøvelser og samtaler med lærere om hvordan verdensrommet passer inn i klasserommet var tema første dagen på årets naturfagkonferanse. Andre dagen var det et nettbasert romoppdrag som var på agendaen.

 

Et nytt 10-årig studentsatellittprogram og internasjonal mastergrad mellom Norge og Canada

CaNoSat er et 10-årig studentsatellittprogram og internasjonal mastergrad mellom Norge og Canada, som har oppstått i kjølvannet av et lignende program for studentraketter – CaNoRock.

 

Her er vinnerne av skattejakten i World Space Week

Vi har kåret vinnerne av skattejakten som Romskipet Aurora gjennomførte i høstferien, som også var en del av romfartsmarkeringen World Space Week (4-10. oktober). Blant over 50 deltakere ble disse trukket som de heldige.

 

Øisteins blyant besøkte Andøya Space Center og Romskipet Aurora

Øistein Kristiansen, kjent fra Øisteins blyant på NRK Super, tok turen til Nord-Norge og stakk innom Andøya Space Center for å lære litt mer om nordlyset. Han ble inspirert og begynte på en tegnevideo hvor du kan lære å tegne Andøya Space Center, raketten Ferdinand 1, antennedomen, fjellrekken i Oksebåsen og ikke minst Teddynauten.