Nye Spaceship Aurora åpnes for publikum 5. mars kl. 1700 med åpent hus og folkeakademi

Spaceship Aurora har det siste året bygd ut besøkssentret og utvidet tilbudet. Nå er det straks klart for åpning.

 

Kronprins Haakon åpner nye Spaceship Aurora 5. mars

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpner i mars 2020 det nye opplærings- og opplevelsessenteret «Spaceship Aurora» på Andøya Space Center.

 

Her er det norske bidraget til å navngi et fjernt solsystem

110+ land i verden har valgt navn på exoplanet-systemer og her er resultatet fra den norske konkurransen.

 

Vesterålen Teknologifestival skapte et spennende møte mellom elever og bedrifter hvor teknologi var i fokus

Vesterålen Teknologifestival ble for aller første gang arrangert i Kulturfabrikken på Sortland 12. november. Nesten tusen elever fikk høre hvordan åtte utvalgte bedrifter benytter teknologi i hverdagen og mulighetene som byr seg i fremtiden.

 

Fem skoleklasser fra Andøy videregående skole fikk møte en flight controller fra det amerikanske romfartsselskapet Blue Origin

Omtrent 70 elever og lærere ble 30. oktober invitert av NAROM til Andøya Space Center for å høre på Dr. Tess Caswell og hennes reise inn i romfartsbransjen.

 

Andøya Space Center på internasjonal romkongress i USA

Andøya Space Center konsern er tilstede på en stor og viktig romkongress i Washington DC i USA. Kongressen samler ca 6800 delegater fra hele verden, og er en viktig møteplass for alle som driver innen romfart på ulike måter.

 

Førjulssalget til Spaceship Aurora med astro- og fysikkshow ble en stor suksess

I forbindelse med at Spaceship Aurora er under ombygging og ikke åpner før etter jul og nyttår, ble det arrangert et førjulssalg i Andenes sentrum 19. oktober. Mange tok turen innom og det ble en astronomisk suksess.

 

Ledig stilling: Faglærer elektronikk

NAROM skal utvide fagavdelingen som består av ti fagansatte med bakgrunn innen realfag og teknologi. Fagavdelingen tilrettelegger og utvikler undervisningsopplegg for elever, lærere og studenter med fokus på praktiske læringssituasjoner hvor verdensrommet står som sentralt tema.

 

Møt fire nye ansatte som skal gi NAROM et kraftig løft

Som en konsekvens av større statlig grunnfinansiering har NAROM kunne etablert flere nye stillinger. I løpet av sommeren og høsten 2019 har ansatte ved Andøya Space Center kunne blitt kjent med fire nye ansikter.

 

Tekna og NAROM signerer samarbeidsavtale på Teknas romfartskveld

Tekna Romfart er nå etablert. Dette nye faglige miljøet vil samle alle Tekna-medlemmer som er opptatt av alle sider ved romfart, og NAROM er med i styret og som ny samarbeidspartner med Tekna.