Nå kan skoleelever få egenskrevet kode kjørt i verdensrommet

Astro Pi Challenge er en europeisk konkurranse der skoleelever får en mulighet til å programmere et vitenskapelig eksperiment og få eksperimentet sitt utført i verdensrommet, nærmere bestemt på den internasjonale romstasjonen.

 

Å forstå geologi ved hjelp av satellitter

24 realfagslærere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige har nettopp gjennomført en feltsamling på Andøya Space Center.

 

Tverrfaglig undervisning for mellomtrinnet – Mission X 2018

Mission X – Train like an Astronaut, er et internasjonalt, gratis og tverrfaglig undervisningsopplegg for mellomtrinnet, hvor en kombinerer vitenskap, ernæring og idrett.

 

Elever fra 3-4. trinn deltok på rebusløp i solsystemet

Denne uken deltok 73 elever fra 3-4. trinn fra flere skoler på Andøya på et planetløp. Dette var et arrangement i regi av Romskipet Aurora og Folkehelseuka i Nordland.

 

Halvor skal undervise elevene på Vg3 romteknologi

Halvor Torp Songe (36) er en tidligere elev på landslinjen Vg3 romteknologi. 17 år senere er han ansatt i nasjonalt senter for romrelatert opplæring og skal selv undervise dagens romteknologielever. I tillegg skal Halvor delta i CanSat-prosjektet og NAROMs øvrige aktiviteter.

 

NASA kommer til Norge på turné for å vise deg det nye James Webb romteleskopet

NASA reiser på turné i Norge for å vise en film om James Webb romteleskopet som skal sendes ut i verdensrommet sent i 2018. En gruppe ingeniører og en forsker som har jobbet med romteleskopet er med for å få ungdom interessert i STEM-fag og spre interesse for romforskning.

 

Første talentcamp på Andøya Space Center

Regjeringens realfagsstrategi sier at: «Flere barn og unge skal prestere på et høyt og avansert nivå i realfag.» Et av tiltakene som er vedtatt er å: «Prøve ut en modell der enkelte vitensentre er ressurssenter for høyt presterende elever.» Dette har resultert i opprettelsen av talentsentre ved fire vitensentre i landet.

 

Vi er tilstede på naturfagskonferansen med Andøya Mission Control

«La elevene dine gjennomføre et nervepirrende romoppdrag i klasserommet med Andøya Mission Control» er tema på årets naturfagskonferanse. Vi kommer til å være tilstede første dagen og dagen etter gjennomføre et lærerkurs som istandsetter deg som lærer til å gjennomføre et romoppdrag direkte fra klasserommet ditt.

 

Studenter fra droneutdanningen på UiT fikk høre om arbeidsmuligheter i dronemarkedet

Forrige uke reiste en gruppe studenter fra Tromsø til Andøya for å delta på et tre dagers introduksjonsseminar for studenter ved den nyopprettede droneutdanninga ved Universitetet i Tromsø.

 

Inntrykk fra feltarbeid på Svalbard

Feltsamlingen til Nordic ESERO-kurset «Klimaforskning i polare landskap» på Svalbard er over for denne gang. 26 realfagslærere fra skoler i de nordiske landene har gjennom flere måneder gått på et etterutdanningskurs. Denne feltsamlingen er høydepunktet på kurset.