Møt fire nye ansatte som skal gi NAROM et kraftig løft

Som en konsekvens på større statlig grunnfinansiering har NAROM kunne etablert flere nye stillinger. I løpet av sommeren og høsten 2019 har Andøya Space Center kunne blitt kjent med fire nye ansikter.

 

Tekna og NAROM signerer samarbeidsavtale på Teknas romfartskveld

Tekna Romfart er nå etablert. Dette nye faglige miljøet vil samle alle Tekna-medlemmer som er opptatt av alle sider ved romfart, og NAROM er med i styret og som ny samarbeidspartner med Tekna.

 

En flott gjeng ungdommer fra Norges Realfagsgymnas (NRG-U) tilbrakte en uke ved Andøya Space Center

Ungdomstrinnet ved Norges Realfagsgymnas (NRG-U) har tatt i bruk et spennende undervisningsprogram, hvor bygging og oppskytning av «brusbokssatellitter», såkalte CanSat, inngår. 2. – 6. september har de vært på leirskole på Andøya Space Center og fått se nærmere på senteret og jobbe med satellittene sine.

 

Andøya Space Center og NAROM sponset seks studenter inn på Spaceport Norway 2019

Charlotte Sophie Gausa, Siv-Marie McDougall, Kristian Enoksen, Martin Falang, Inge Johnsen og Magnus Danielsen var seks heldige studenter som fikk sponset inngang av Andøya Space Center (ASC) og NAROM. Vi tok en prat med et par av studentene.

 

Velg et eller flere spennende skoleprosjekter denne høsten

Send opp brusbokssatelliter, la elevene dine programmere og få koden sin kjørt på den internasjonale romstasjonen eller velg et klimaprosjekt. Vi har samlet fem spennende prosjekter du kan ta i bruk i skolen, som er noe helt annet enn vanlig klasseromsundervisning.

 

Bli med til Andøya Space Center med TV2s God Morgen Norge

TV2 sendte reporter Sonja Ystaas til Andøya Space Center onsdag 28. august for å vise hva som egentlig foregår her.

 

Vellykket Space Walk i sommer

Omlag 2500 gjester fra inn- og utland fikk denne sommeren oppleve Andøya Space Center på nært hold.

 

Barnehage fikk besøk av en kosmonaut (en russisk romfarer eller astronaut)

Det er ikke hver dag at en barnehage får besøk av en ekte romfarer. Barnas Hus på Andenes fikk tirsdag 13. august møte Andrei Borisenko, en kosmonaut som det heter i Russland.

 

European Space Camp – «Et paradis for nerder»

Som tidligere deltaker på romfartsleir for ungdommer, vet Gaute Holen hva han snakker om når han forteller i et intervju i NRK P1 Nordland hva dette betyr for ungdommene.

 

Internasjonal romfartsleir for ungdom på Andøya Space Center

Realfaginteressert ungdom fra hele verden møtes på torsdag på Andøya Space Center for å bruke en hel uke av sommerferien sin til opplevelser en definitivt ikke får på skolebenken. Da arrangeres årets European Space Camp med deltakere fra hele 9 nasjoner. Den mest langveisfarende kommer fra Kina.