Vellykket Space Walk i sommer

Omlag 2500 gjester fra inn- og utland fikk denne sommeren oppleve Andøya Space Center på nært hold.

 

Barnehage fikk besøk av en kosmonaut (en russisk romfarer eller astronaut)

Det er ikke hver dag at en barnehage får besøk av en ekte romfarer. Barnas Hus på Andenes fikk tirsdag 13. august møte Andrei Borisenko, en kosmonaut som det heter i Russland.

 

European Space Camp – «Et paradis for nerder»

Som tidligere deltaker på romfartsleir for ungdommer, vet Gaute Holen hva han snakker om når han forteller i et intervju i NRK P1 Nordland hva dette betyr for ungdommene.

 

Internasjonal romfartsleir for ungdom på Andøya Space Center

Realfaginteressert ungdom fra hele verden møtes på torsdag på Andøya Space Center for å bruke en hel uke av sommerferien sin til opplevelser en definitivt ikke får på skolebenken. Da arrangeres årets European Space Camp med deltakere fra hele 9 nasjoner. Den mest langveisfarende kommer fra Kina.

 

Kosmonaut Andrei Borisenko returnerer til Andøya Space Center og European Space Camp for tredje gang

European Space Camp annonserte i går at Kosmonaut Andrei Borisenko returnerer til Andøya Space Camp for å fortelle om sine to reiser til den internasjonale romstasjonen.

 

Her er noen skoleprosjekter som vil bli tilgjengelig i høst

Allerede nå kan du som lærer forberede deg på at ESA-skoleprosjektene Mission X, Climate Detective, Astro Pi og Moon Camp blir videreført til høsten.

 

Nordiske realfagslærere jobber sammen i en romfartsleir på Andøya

For sekstende gangen arrangeres det romfartsleir for lærere ved Andøya Space Center. Kurset arrangeres i samarbeid med Utdanningsforbundet og lærere fra hele Norden er med på denne spennende uka, som har sitt høydepunkt når lærerne skyter opp sin egenkomponerte rakett inn i atmosfæren.

 

Romfartsleir for nordiske lærere på Andøya Space Center

Lærere fra hele Norden samles i uke 26 på Andøya Space Center for å delta på romfartsleir, der de blant annet skal skyte opp sin egen rakett. Det er stortingsrepresentant Turid Kristensen som foretar den offisielle åpningen av leiren mandag morgen.

 

De nye NAROM fasilitetene tar form

– De nye NAROM fasilitetene begynner å ta form, forteller Arne Hjalmar Hansen, daglig leder i NAROM.

 

Planlegg klasseromsoppdrag med Andøya Mission Control til høsten

Sett av tid til å gjennomføre oppdrag til høsten allerede nå og reserver en dato med Andøya Mission Control.