Skien videregående skole blir fra høsten med på «Fysikken i fokus»

Skien videregående skole i Telemark har besluttet å bli med på Fysikken i fokus, et givende rekrutteringsprogram som lar elever få besøk fra NAROM og får selv besøke Andøya Space Center.

 

Stortingsrepresentant Roy Steffensen fikk den ærefulle oppgaven av å åpne European Space Camp

Roy Steffensen, leder av Stortingets utdannings- og forskningskomite var invitert til å åpne European Space Camp 2018 på Andøya Space Center, fredag 10. august. Dette er en camp som har blitt arrangert hvert år siden 1996.

 

Geology teacher training courses for 2019

Together with Nord University, the Nordic European Space Education Resource Office have set up two teacher training courses for 2019: «Climate research in the polar landscape» and «Geology at school».

 

Internasjonal romfartsleir for ungdom på Andøya Space Center

Realfaginteressert ungdom fra hele verden møtes på fredag på Andøya Space Center for å bruke en hel uke av sommerferien sin til opplevelser en definitivt ikke får på skolebenken. Da arrangeres årets European Space Camp med deltakere fra hele 9 nasjoner. Den mest langveisfarende kommer fra New Zealand, men også Russland er representert.

 

Stortingsrepresentant ga skryt til læreryrket og NAROM

Lærene på nordisk romfartsleir fikk møte stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (Ap) under den offisielle åpningen av Nordic Teacher Space Camp 2018.

 

Hva har nordisk romfartsleir betydd for lærerne som har deltatt

For femtende gangen arrangeres det romfartsleir for voksne ved Andøya Space Center. Kurset arrangeres i samarbeid med Utdanningsforbundet og lærere fra hele Norden er med på denne spennende uka, som har sitt høydepunkt når lærerne skyter opp sin egenkomponerte rakett inn i atmosfæren.

 

Romfartsleir for nordiske lærere på Andøya Space Center

Lærere fra hele Norden samles på fredag 3. august på Andøya Space Center for å delta på romfartsleir. Deltakerne skal blant skyte opp sin egen rakett, og delta på oppdrag med Romskipet Aurora. Det er stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg som foretar den offisielle åpningen av leiren fredag morgen.

 

Tre studenter skal utvikle et kamerasystem for å detektere skyer

R&D (Research and Development) avdelingen på Andøya Space Center har ansatt tre sommerstudenter for å utvikle et kamerasystem som skal overvåke skydekke og egenskapene til skyer. Studentteamet som fikk jobben er nå på plass på Andøya og vi har bedt de si litt om hva det er de skal arbeide med over sommeren.

 

Studenter fra UiO deltar i et spennende forskningsprosjekt

To studenter har vært på Andøya for å ferdigstille noen instrumenter til en rakett som heter G-CHASER. Dette er én av tolv raketter i et internasjonalt samarbeid som heter Grand Challenge. G-CHASER skal skytes opp i rommet i begynnelsen av 2019 fra Andøya Space Center.

 

Flere hundre søkere til årets European Space Camp på Andøya

Det har vært en helt utrolig søkermengde til årets European Space Camp. Vi har ikke på skrivende tidspunkt mottatt alle tall fra de som sitter på stipendplasser, men de tre plassene som Team Spacecamp sitter på fikk hele 220 søkere fra omtrent hele verden.