Over tusen elever fikk innblikk i fysikkens verden

Som en del av «Fysikken i fokus», besøkte Fredrik Bjarte Pettersen, fysiker i NAROM mange videregående skoler i løpet av to uker i november. Elever ved Heggen vgs i Harstad og Polarsirkelen vgs i Mo i Rana var blant over tusen elever som fikk et innblikk i fysikkens verden.

 

NAROM utvider sitt samarbeid

NAROM signerte nylig to nye samarbeidsavtaler der målet blant annet er å initiere og gjennomføre tiltak for å styrke rekrutteringen til real- og teknologifagene, samt samarbeide tettere med norske romindustribedrifter.

 

RockStar – enhancing STEM education between countries

About a year ago, we wrote about a completely new educational program called RockStar that was in planning. RockStar has now been recognized as a project within the EU programme for education and has also been granted funding.

 

Ny bok: Den mest omfattende moderne boken om nordlys på verdensmarkedet

Dr. Pål Brekke, seniorrådgiver – Romforskning ved Norsk Romsenter har kommet med en ny og unik bok om nordlyset som skal lanseres på Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo onsdag 21. november.

 

Romfart og undervisning – ledig stilling i et spennende og internasjonalt miljø

Vi søker en ingeniør/sivilingeniør som er glad i formidling, liker å undervise og har interesse for romfart.

 

Her er vinnerne av konkurransen «Bygg Andøya Space Center i Minecraft»

Vinnerne av byggekonkurransen i Minecraft som ble lansert for et par måneder er nå trukket. Se vinnerbildene i artikkelen.

 

Regjeringen satser på NAROM

I forslaget til statsbudsjett for 2019 foreslår Regjeringen å øke grunnbevilgningen til NAROM fra 15,4 til 16.2 millioner kroner, dvs en økning på 0,8 millioner.

 

Norske studenter deltok på verdens største romkongress

Dette året var det ikke bare norske aktører tilstede på International Astronautical Congress (IAC), men også flere norske studenter tok turen til verdens største romkongress som foregikk i Bremen, Tyskland.

 

FIRST LEGO League 2018 – Utfordringer i verdensrommet

FIRST LEGO League i Skandinavia er et kunnskaps- og teknologikonkurranse som inspirerer barn og unge i alderen 6–16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. Gjennom samfunnsaktuelle oppdrag og en robotbyggekonkurranse, får deltakere fra hele verden oppleve vitenskap og teknologi på en engasjerende og spennende måte.

 

Lærerkurs i 2019: Klimaforskning i polare landskap

Klimaendringene er for tiden et av de mest relevante temaene, og konsekvensene av klimaendringene øker. Samfunnet, og spesielt de neste generasjonene, trenger å bli informert og må forstå betydningen av våre handlinger og hvilke konsekvenser dette har i fremtiden.