Regjeringen satser på NAROM

I forslaget til statsbudsjett for 2019 foreslår Regjeringen å øke grunnbevilgningen til NAROM fra 15,4 til 16.2 millioner kroner, dvs en økning på 0,8 millioner.

 

Norske studenter deltok på verdens største romkongress

Dette året var det ikke bare norske aktører tilstede på International Astronautical Congress (IAC), men også flere norske studenter tok turen til verdens største romkongress som foregikk i Bremen, Tyskland.

 

FIRST LEGO League 2018 – Utfordringer i verdensrommet

FIRST LEGO League i Skandinavia er et kunnskaps- og teknologikonkurranse som inspirerer barn og unge i alderen 6–16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. Gjennom samfunnsaktuelle oppdrag og en robotbyggekonkurranse, får deltakere fra hele verden oppleve vitenskap og teknologi på en engasjerende og spennende måte.

 

Lærerkurs i 2019: Klimaforskning i polare landskap

Klimaendringene er for tiden et av de mest relevante temaene, og konsekvensene av klimaendringene øker. Samfunnet, og spesielt de neste generasjonene, trenger å bli informert og må forstå betydningen av våre handlinger og hvilke konsekvenser dette har i fremtiden.

 

Lærerkurs i 2019: Geologi i skolen

Hver stein du går på forteller historien om vår planet. Geologi er nøkkelen til å forstå landskapet og å utforske klimahistorien. Dette videreutdanningskurset for lærere fokuserer på temaer som landskapsformasjonen rundt oss, søket etter bevis på havnivåendringer og istid, tolkning av landformer og jord, klassifisering av bergarter.

 

Bygg Andøya Space Center i Minecraft og vinn en drone

Nå har du sjansen til å gjenskape et ekte romsenter i Minecraft. I tillegg kan du bygge det som skal bli Andøya Spaceport – en base for oppskyting av små satellitter fra Norge. Ta skjermbilder eller send inn hele verden du har bygd til oss før 31. oktober og bli med i trekningen om en drone.

 

New oppurtunity for students to fly a rocket from the arctic!

Fly a Rocket! is back! After a successful pilot cycle in 2016/2017 the ESA Education office is now searching for 24 new, enthusiastic, future space scientists/engineers to participate in the next cycle of this exciting programme!

 

Flere enn noensinne begynte på landslinjen i romteknologi idag

I løpet av de siste årene har det vært tre klasser på landslinjen i romteknologi ved Andøy videregående skole. I år tok skolen inn ekstra mange elever og det endte med et rekordinntak. Vi tok en prat med rektor Ellen Ingebrigtsen for å høre mer om dette.

 

Skien videregående skole satser på fysikk

Skien videregående skole i Telemark blir nå med i rekrutteringsprogrammet «Fysikken i fokus», og som blant annet betyr at elevene på skolens forskerlinje årlig får delta på fysikk-camp på Andøya Space Center.

 

Stortingsrepresentant Roy Steffensen fikk den ærefulle oppgaven av å åpne European Space Camp

Roy Steffensen, leder av Stortingets utdannings- og forskningskomite var invitert til å åpne European Space Camp 2018 på Andøya Space Center, fredag 10. august. Dette er en camp som har blitt arrangert hvert år siden 1996.