Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim besøker Andøya Space

Andøya Space har i dag hatt hyggelig besøk av forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i forbindelse med Regjeringens arbeid med den nye nordområdemeldingen.

 

CanSat som skoleprosjekt passer i mange fag og på ulike kunnskapsnivå

Vel 20 pedagoger fra vitensentre og skoler var samlet denne uken på Andøya Space for å sammen se hvordan CanSat-prosjektet kan være nyttig i fagfornyelsen.

 

Cathinka fra Lofoten Glass skal produsere nordlyskunst til Spaceship Aurora

Det som skal bli den nye utsmykningen i Spaceship Aurora er nå avgjort. Daglig leder i NAROM, Arne Hjalmar Hansen har signert en avtale med kunstneren Cathinka Mæhlum fra Lofoten Glass i Kabelvåg.

 

Oppdrag: Solstorm i Andøya Mission Control følger alle motivasjonens regler når det kommer til elevers engasjement og motivasjon i naturfag

Veroninca Danielsen ved Universitetet i Oslo har skrevet en masteroppgave i fysikkdidaktikk der hun har sett nærmere på Andøya Mission Control som læringsverktøy i naturfag.

 

Nå er det åpent for å nominere masteroppgaver innen romvirksomhet og romteknologi til NIFRO prisen 2021

NIFRO Prisen er norsk industriforum for romvirksomhets (NIFRO) sin pris til den beste masteroppgaven innen romvirksomhet og romteknologi. Prisen er på kr 20 000,- NOK, og har blitt delt ut siden 2013.

 

Spaceship Aurora mottar en helt unik bokgave fra professor Alv Egeland

– I stedet for å støve ned bør denne boken stilles ut, og da kan jeg ikke tenke meg et bedre sted enn i Spaceship Aurora, sier professor emeritus Alv Egeland ved Universitetet i Oslo.

 

Tre skoleklasser fra Norges Realfagsgymnas velger å dra på leirskole til Andøya Space

Når tiendeklassinger skal på leirskole er det kanskje ikke så vanlig å reise til et space center. Men det er nettopp det tre klasser ved Norges Realfagsgymnas har gjort.

 

Studenter fant sin plass i verdensrommet gjennom en sommercamp på Andøya

Studenter fra ulike studieprogrammer og studiesteder har vært samlet på Andøya 9. – 14. august for å finne sin rolle i verdensrommet. En innholdsrik uke med praktiske og konkrete råd og tips fra ulike i bransjen, og muligheten til å jobbe med ulike problemstillinger har preget tiden de har brukt her.

 

Romteknologielevene ved Andøy videregående skole tok styringen på Andøya Space Center

VG3 romteknologi er en landslinje ved Andøya videregående skole som har vært og er veldig populær. Elever fra hele landet reiser hvert år til Andøy for å bli romteknologer.

 

Lærerkurs i CanSat og Programmering i Arduino på Andøya Space Center

Vi kan med glede deg informere om at har satt opp to praktiske lærerkurs i samarbeid med Skolelaboratoriet ved NTNU; CanSat for lærere og Programmering i Arduino på Andøya Space Center i september.