Studenter fra UiO deltar i et spennende forskningsprosjekt

To studenter har vært på Andøya for å ferdigstille noen instrumenter til en rakett som heter G-CHASER. Dette er én av tolv raketter i et internasjonalt samarbeid som heter Grand Challenge. G-CHASER skal skytes opp i rommet i begynnelsen av 2019 fra Andøya Space Center.

 

Flere hundre søkere til årets European Space Camp på Andøya

Det har vært en helt utrolig søkermengde til årets European Space Camp. Vi har ikke på skrivende tidspunkt mottatt alle tall fra de som sitter på stipendplasser, men de tre plassene som Team Spacecamp sitter på fikk hele 220 søkere fra omtrent hele verden.

 

Stor entusiasme på Vestby videregående skole

Det var stor entusiasme hos både rektor ved Vestby videregående skole og ordfører i Vestby kommune om et fremtidig samarbeid med Vestby videregående skole. Elevene var strålende fornøyde de også.

 

NAROM er med når realfagskommuner utvikler sine realfagsstrategier

Det nasjonale tilbudet til NAROM kan være til hjelp for kommuner som jobber med sine realfagsstrategier. NAROM var derfor tilstede under Utdanningsdirektoratets oppstartsamling for realfagskommuner den 7–8. mai, 2018 på Gardemoen.

 

NITO og NAROM skal sammen fremme teknologinteressen hos de unge

En nysignert avtale mellom NITO (Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon) og NAROM (Nasjonalt senter for romrelatert opplæring) skal få flere unge til å få øynene opp for teknologi og realfag.

 

Utforsk nye og inspirerende verktøy sammen med elevene dine

Stjerner, galakser, svarte hull, liv på andre planeter og nordlys er alle fasinerende emner som er veldig populære blant elever. Hovedmålet er å bruke disse emnene som verktøy for å undervise i kompetansemål i mange andre fag, som matematikk, fysikk, kjemi, biologi osv.

 

The Nordic CanSat Competition 2018 Winners

During the second week in April, 2018, five teams met at Andøya Space Center to compete in the Nordic CanSat Competition 2018. Also, a winner from each of the Nordic would be offered a spot in the European competition, which will be held in the Azores, Portugal from 27th June to 1st July.

 

Tidligere romteknologielev jobber idag for NASA JPL

Vi har vært i kontakt med en tidligere elev på landslinja i romteknologi ved Andøya Videregående skole. Det var der romkarrieren startet for Tom André Nordheim. I dag jobber han for Jet Propulsion Laboratory (JPL) som bygger og styrer satellitter og romsonder for NASA.

 

Takk for samarbeidet Space Awareness

NAROM har gjennom tre år hatt et samarbeid med et europeisk tiltak for å nå neste generasjon romfartsforskere på tvers av nasjoner og språk. Nå er dette prosjektet avsluttet og vi takker for samarbeidet.

 

Flyvende plastposer og rykende kometer med fysiker Fredrik

Det ble virkelig et «PANG» under helgens «Sang og Pang» i Romskipet Aurora, da fysiker Fredrik Pettersen slo til med et spennende fysikkshow for barn i alle aldre.