Flyvende plastposer og rykende kometer med fysiker Fredrik

Det ble virkelig et «PANG» under helgens «Sang og Pang» i Romskipet Aurora, da fysiker Fredrik Pettersen slo til med et spennende fysikkshow for barn i alle aldre.

 

Fredrik fra NAROM inspirerte flere tusen ungdommer i Bergen

– Hvem blir den første norske astronauten? Det var en klar utfordring til ungdommene i Bergen fra Fredrik Pettersen, fysiker ved NAROM på YouExplore-konferansen. Sammen med Laila Dragvik reiste de fra Andøya for å møte og inspirere skoleungdommer i Bergen 7. februar.

 

CaNoRock – A once in a lifetime oppurtunity

We had a talk with some of the participating students at the 15th CaNoRock camp at Andøya Space Center. Watch the video in the article. We also had a chat with one of the lecturers which was a participant at the very first CaNoRock camp, now working as a professional in the space industry.

 

Læringsressursen Sarepta er fornyet som sarepta.space

Sarepta har gjennomgått en omfattende oppgradering og er fornyet både i form, funksjonalitet og innhold. I tillegg er det en ny adresse for læringsressursen: sarepta.space.

 

Teacher Training: Climate Research in the Polar Landscape

Climate changes may involve changes in ice melting, ocean currents and wind systems. Satellites are used to monitor and map such changes. This course will equip you as teacher to use this data and knowledge in the classroom.

 

NAROM og The Dale Oen Experience har inngått samarbeid

NAROM signerte denne uka en samarbeidsavtale med The Dale Oen Experience. Dette skjedde under konferansen Arctic Frontiers i Tromsø. Gjennom avtalen skal partene samarbeide for å øke rekrutteringen til realfag-og teknologifagene blant barn og unge.

 

Et møte med lærer og elever på fysikkleir

Mange skoleklasser finner veien til Andøya Space Center nå på starten av året. Vi har tatt en prat med både lærer og elever for å høre litt om hva de synes om det å være på fysikkleir på.

 

Mission X – få fysisk aktivitet inn i naturfagstimene

Mission X er et internasjonalt undervisningsopplegg for elever på grunnskolens mellomtrinn (10 – 12 år). Prosjektet ble startet av NASA og ESA i 2012 og Norge har vært med siden begynnelsen. Det er gratis å delta for norske klasser

 

I en ny samarbeidsavtale skal NAROM og Kuben vgs styrke realfagsrekrutteringen sammen

Kuben videregående skole er Oslos største videregående skole med nær 1400 elever. I en nysignert samarbeidsavtale skal NAROM ved Andøya Space Center og Kuben vgs styrke realfagsrekrutteringen sammen.

 

NAROM har signert en samarbeidsavtale med Norges Realfagsgymnas

Nylig var NAROM på et spesielt besøk hos nyetablerte Norges Realfagsgymnas (NRG) i Oslo. Det skulle signeres en samarbeidsavtale for å styrke realfagsrekruttering sammen.