Påmelding

MESSAGE

Be om tilgang

Vennligst skriv inn din registrerte e-postadresse og du vil motta en innloggingslenke i innboksen din. Denne funksjonen bruker cookies for å fungere.

Tusen takk for din forespørsel. Dersom du er oppført i våre systemer vil du nå motta en innloggingslenke i innboksen din.

Kurs for lærere: Programmering og verdensrommet

Beskrivelse

Nøkkelinfo

 • Sted
  Andøya Space
 • Første kursdag
  07.11, 2016
 • Siste kursdag
  08.11, 2016
 • Siste dag for påmelding
  24.10, 2016

I forbindelse med Kunnskapsdepartementets satsing på programmering (koding) i skolen, skal dette fra neste skoleår tilbys som et valgfag i ungdomsskolen. NAROM inviterer derfor til et spennende nybegynnerkurs i koding for lærere i ungdomsskolen.

Kurset avholdes på Andøya Space Center og innfallsvinkelen til kodingen vil være verdensrommet. Regjeringen har valgt å starte et pilotprosjekt med programmering/koding som valgfag i ungdomsskolen fra skoleåret 2016/17. Det betyr at fra neste skoleår kan koding komme på timeplanen for mange skoler rundt omkring i landet.

Utdanningsdirektoratet har fått i oppdrag å utarbeide en midlertidig læreplan for det nye faget. Prosjektet med programmering som valgfag må sees i sammenheng med den nye realfagstrategien Tett på realfag. Dette er en overordnet strategi for arbeidet med matematikk, naturfag og teknologi i skole og barnehage fra 2015-2019, understreker Røe Isaksen.

Innhold i kurset

Målet med kurset er å sette lærerne i stand til å bruke koding i egen undervisning på en spennende måte. Blant annet får deltakerne bygge en Mars Rover som en del av kurset. Kurset legger opp til bruk av littleBits, en enkel måte å lage elektroniske prototyper uten noen form for lodding. I tillegg vil det benyttes Arduino, en plattform for prototyping av elektronikk. Kurset gir en enkel innføring i programmering og bruk av sensorer, samt litt elektronikk der det er naturlig.

Dag 1
Introduksjon til koding, littleBits og Arduino, samt praktisk bruk av disse.

Dag 2
Fortsetter med koding, arbeid med oppgaver til bruk i egen undervisning, didaktisk og pedagogisk oppsummering.

Kostnader
Det koster kr 2 500,- å delta på kurset, dette dekker kost, losji og alle kostnader ifm undervisningen.

Reisestøtte
Det kan søkes om 50 % reisestøtte (maks 2 000,- kroner) i etterkant av kurset.