Din forespørsel om tilgang er godkjent. Vennligst sjekk din e-post

Din forespørsel om tilgang ble avvist

E-post

Du har allerede sendt inn en søknad. Vennligst sjekk din e-postkonto, og muligens spam-katalogen.

Din forespørsel har blitt avslått.

E-posten du oppga er ikke en gyldig e-postadresse. Vennligst kontroller skrivemåten. Husk at e-postadresser ikke kan inneholde æ, ø, og å

Takk for din interesse. Vennligst sjekk din innboks (og eller spam-katalog) for å fortsette søknadsprosessen.

E-post

Kurs for lærere: Programmering og verdensrommet

Beskrivelse

I forbindelse med Kunnskapsdepartementets satsing på programmering (koding) i skolen, skal dette fra neste skoleår tilbys som et valgfag i ungdomsskolen. NAROM inviterer derfor til et spennende 1-dags nybegynnerkurs i koding for lærere i ungdomsskolen.

Kurset avholdes på Andøya Space Center og innfallsvinkelen til kodingen vil være verdensrommet. Regjeringen valgte å starte opp et pilotprosjekt med programmering/koding som valgfag i ungdomsskolen fra skoleåret 2016/17. Det betyr at fra skoleåret 2017/2018 kan koding komme på timeplanen for mange skoler rundt omkring i landet.

Utdanningsdirektoratet har fått i oppdrag å utarbeide en midlertidig læreplan for det nye faget. Prosjektet med programmering som valgfag må sees i sammenheng med den nye realfagstrategien Tett på realfag. Dette er en overordnet strategi for arbeidet med matematikk, naturfag og teknologi i skole og barnehage fra 2015-2019, understreker Røe Isaksen.

Innhold i kurset

Målet med kurset er å sette lærerne i stand til å bruke koding i egen undervisning på en spennende måte. Blant annet får deltakerne bygge en Mars Rover som en del av kurset. Kurset legger opp til bruk av littleBits, en enkel måte å lage elektroniske prototyper uten noen form for lodding. I tillegg vil det benyttes Arduino, en plattform for prototyping av elektronikk. Kurset gir en enkel innføring i programmering og bruk av sensorer, samt litt elektronikk der det er naturlig.

Innhold

Introduksjon til koding, littleBits og Arduino, samt praktisk bruk av disse. Arbeid med oppgaver til bruk i egen undervisning, didaktisk og pedagogisk oppsummering.

Kostnader
Kurset er gratis og man får dekker kost og losji, og alle kostnader ifm undervisningen.

Reisestøtte
Det kan søkes om 50 % reisestøtte (maks 2 000,- kroner) i etterkant av kurset.

 

Samarbeid

Kurset arrangeres i samarbeid med Nordic ESERO.

Nøkkelinfo

  • Målgruppe: Lærere
  • Sted: Andøya Space Center
  • Første kursdag: 13.11, 2017
  • Siste kursdag: 13.11, 2017
  • Siste dag for påmelding: 09.10, 2017