Erik Tandberg: Ny teori for Månens opprinnelse

I denne utgaven av sin romrapport forteller Erik Tandberg om romnyheter verden rundt, blant annet om at det er lansert en ny teori om Månens opprinnelse.

Ny teori for Månens opprinnelse

En gruppe israelske forskere har lansert en teori om at Månen ikke er Jordens første, men faktisk den siste i en serie himmellegemer. Forskerne er tilknyttet Technicom-Israel Institute of Technology og Weizmann Institute of Science, og teorien ble 8. januar publisert i tidsskriftet Nature Geoscience.

Små danske satellitter på kinesisk rakett

Det danske selskapet GomSpace (CubeSats og nanoteknologi) har inngått kontrakt med Kinas Landspace om oppskytning av et knippe små satellitter med en Landspace 1 rakett i 2018.

25 år siden funnet av første eksoplanet

9. januar 1992 publiserte astronomene Alexander Wolszczan og Dale Frail i tidsskriftet Nature en artikkel om to planeter i bane rundt en pulsar, et hurtig roterende legeme med kolossal tetthet.

Les romrapporten i sin helhet på forskning.no


Erik Tandberg er hele Norges romfartsekspert. I over et halvt århundre har han formidlet romfartens oppturer og nedturer til norske fjernsynsseere. Legendarisk er NRKs første nattsending under ånelandingen i 1969. Tandberg har møtt Neil Armstrong, Wernher von Braun og mange andre av romfartens store navn.

I dag er han tilknyttet Norsk Romsenter som frittstående konsulent.