Romteknologi Vg3-elevene tok en nærmere titt på Andøya Space Center

I år er det igjen tre klasser på landslinjen i Romteknologi Vg3 ved Andøy videregående skole, og de har nylig deltatt på et introduksjonsseminar på Andøya Space Center.

Introduksjonsseminaret som er en del av undervisningen for de nye romteknologielevene varer to dager, og i løpet av disse to dagene får de en presentasjon av NAROM og Andøya Space Center. De får også en omvisning på hele området, både ute og inne for å bli kjent med romsenterets aktiviteter og fasiliteter. I tillegg er det faglige og populærvitenskapelige forelesninger gitt av ansatte ved Andøya Space Center og Norsk Romsenter, temaer som «Vårt nære verdensrom» og om satellitter og satellittkommunikasjon.

En helt super omvisning

— Elevene likte veldig godt omvisningen og stilte mange spørsmål underveis. Godt vær og blå himmel gjorde det til en idyllisk omvisning, forteller Tine Joramo, en av faglærerne til elevene.

Romteknologi Vg3 2017 får en omvisning på Andøya Space Center. Her er en gruppe inne i en av rakettrampene.

Romteknologi Vg3 2017 får en omvisning på Andøya Space Center. Her er en gruppe i utskytningsområdet.

Tine var en av de som tok elevene på omvisning i Oksebåsen, området hvor Andøya Space Center er lokalisert. Hun og de andre guidene tok elevene med i kontrolltårnet, på telemetriavdelingen, ned i utskytningeområdet og flere andre steder, mens de fortalte historien til romsenteret og hva som foregår her.

Romteknologi Vg3 2017 får en omvisning på Andøya Space Center. Her er en gruppe foran en av telemetriantennene.