Norge Rundt gir deg innsikt i en rakettkampanje på Andøya Space Center

På Andøya Space Center skytes det opp raketter som blant annet måler nordlyset og bidrar til romforsking verden rundt. I en episode på Norge Rundt var programleder Thomas Marthinsen i kontrollrommet på Andøya Space Center når NASA skulle skyte opp to av sine raketter.

Samtidig som NASA er på Andøya Space Center for å skyte opp forskningsraketter i en pågående kampanje Grand Challenge, kommer NRK på besøk med programleder Thomas Marthinsen og gjør et opptak for Norge Rundt. Norge Rundt er distriktenes magasin fra NRK som handler om nære møter med folk og fe i hele norges land.

På innsiden med Norge Rundt

Magasinet vil presentere Andøya Space Center som er norges eneste operative romsenter som blant annet skyter opp forskningsraketter i verdensrommet fra yttersiden av Andøy i Nordland fylke. NRK tar med seg Kjell Bøen, avdelingsleder for rakett og ballongavdelingen på Andøya Space Center og går rundt på ulike områder for å vise frem hvordan en rakettkampanje foregår.

Visste du at det har en gang før vært et innslag fra Andøya Space Center på Norge Rundt? Den gangen het det Andøy Rakettskytefelt, se innslaget fra 1990 her. Se også flere andre innslag fra Andøy på Norge Rundt opp gjennom årene.

Skjermbilde fra Norge Rundt

Skjermbilde fra Norge Rundt